Míg egykoron a mobilszolgáltatók kínálatának egyik legpatinásabb márkája a BlackBerry volt, ma ez kevéssé mondható el, akár Európát nézve, akár a nagy vízen túlra tekintve. Állítólag a kanadaiak eltökélt szándéka ezen változtatni, ami abból a szempontból érthető, hogy nagy mennyiségben készüléket (és szolgáltatást) eladni jelenleg még csakis a szolgáltatókon keresztül lehet. Szóval aki kicsit is komolyan gondolja gyártóként a létét, annak nem árt jó kapcsolatot ápolnia a legnagyobbakkal.

passport_att.jpg

A BlackBerry márpedig aztán igazán mindent megtesz azért, hogy a kedvében járjon ezek közül az egyik legnagyobbnak, az AT&T-nek, mely hol Amerika legnagyobb, hol második legnagyobb mobilszolgáltatója, gyakorlatilag attól függően, hogy mennyire jól sül el egy-egy kampánya. Szóval a BlackBerry egy teljesen egyedi Passport dizájnt is tervezett az AT&T-nek, mely elsősorban a lekerekített sarkokban különbözik az eredeti változattól, ami egyből felvetette sok rajongóban a kérdést, miszerint miért nem mindjárt ezzel kezdte a cég.

A kerekített sarkú Passport ugyan már jó pár héttel ezelőtt bemutatkozott, most viszont már azt is tudni, hogy február 20-tól, vagyis péntektől kerül be a szolgáltató választékába, méghozzá nem egyedül, hiszen párban jön vele a Classic (igaz, ebből nem csinált exkluzív, mondjuk szögletes sarkú változatot az AT&T-nek a BlackBerry). A két készülék ára 199 és 49 dollár kétéves hűséggel, de ha díjcsomagra is vállal valaki hűséget, akkor olcsóbban, vagy akár ingyen is meg lehet venni az új BlackBerryket. Meg listaáron is, ami a Passportnál 649,99, a Classicnál pedig 419,99 dollárt jelent.

Mit is mondhatnék még, ja igen, mindkét típushoz készített egy-egy rövid bemutató videót az AT&T, ami kezdetnek nem rossz, remélhetőleg az üzletekben kapnak majd valami kiemelt displayt a készülékek, illetve a szolgáltató más módon is reklámozza majd a Passportot és a Classicot, ezzel megtéve az első lépéseket azon a meglehetősen hosszú úton, mely a BlackBerry újabb sikereihez vezethet Észak-Amerikában.

süti beállítások módosítása