Van ez a Szürke ötven árnyalata, tudjátok, a baszós lányregény, aminek a filmadaptációját nemrég mutatták be a mozik, természetesen ahogy az várható volt, túláradó sikerrel. Sajnos a regényből készül film itt sem teljesen hű az eredeti történetvonalhoz, mint manapság oly sok filmre vitt kultikus mű esetében. Mert azt még csak-csak elnézem, hogy Legolast belerakták a Hobbitba, de hogy a Szürke ötven árnyalatában a férfi főhős mobilját, egy BlackBerryt lecseréltek egy iPhone-ra? WTF???

christiangrey.jpg

Mondjuk azt nem állítanám, hogy pusztán ettől a momentumtól mozinézők milliói követelnék vissza a kasszáknál a jegyek árát, bár éppenséggel megtehetnék, mivel maga a film állítólag nem is olyan nagy durranás, hiszen pont azt öli meg, ami a könyvet annyira sikeressé tette: a fantáziálást. Ettől függetlenül a Twitter elégedetlen rajongóktól hangos és bár jómagam sem a könyvet nem olvastam, sem a filmet nem láttam, maximálisan egyetértek velük.

Egyébként ha már itt tartunk, az azóta dúsgazdag milliomossá vált szerző, E.L. James még 2012-ben bevallotta az ABC Newsnak, hogy a regénye túlnyomó részét a BlackBerryjén írta, majd onnan küldte át a fejezeteket az otthoni Mac-jére, ahol letisztította, összefésülte a szövegeket. 

A milliomos íróknál már csak így megy ez.

Via Business Insider.

süti beállítások módosítása