Nem igazán győzte meg a BlackBerryt a Typo néven forgalmazott külső iPhone-billentyűzetet kiötlő cég tulajdonosa arról, hogy az eszköz második generációja már kevésbé koppintja a kanadai cég ikonikus gombsorát, mint az első generáció. Ez utóbbi még a tavalyi CES-en látott napvilágot, ám a BlackBerry azóta jogi úton elérte, hogy soha ne kerüljön a polcokra, és most a kissé átalakított utóddal is ugyanezt szándékozik tenni. 

typo2_2.png

Az első ügy vége egyébként egy 800 ezer dolláros pénzbüntetés és a termék forgalmazásának a betiltása lett, akkor a cég szóvivője szerint mindez semmilyen hatást nem gyakorolt a Typo 2 gyártására és forgalmazására.

Ja, lehet, hogy AZ a per nem, de EZ az újabb már igen.

A BlackBerry szerint ugyanis az újabb kiadású klaviatúra is számos szabadalmat sért, ezért az előző ügyhöz hasonlóan a törvénysértő magatartás felfüggesztését kéri a bíróságtól, ami a végén minden bizonnyal egyet fog jelenteni azzal, hogy a cég befektetője, Ryan Seacrest az ablakon kidobott pénzként tekinthet arra az egymillió dollárra, amit belepumpált a Typo-ba.

A BlackBerry viszont igazán hálás lehet neki, mivel ebből az egymillió dollárból egész szép hírverést csinált a cégnek Seacrest, és talán a végén egyszer, s mindenkorra megjegyzi mindenki, hogy 

Nyomógombos telefon = BlackBerry

Via Hollywood Reporter.

süti beállítások módosítása