Minden jóban van valami rossz is egyben (meg persze fordítva), a jelek szerint ez az örök bölcselet a mobiltelefonokhoz fejlesztett operációs rendszerek frissítésére is igaz. Több felhasználó is jelzett különböző kisebb- nagyobb bugokat a frissítést követően, ám ezekből eddig egyet ismert el kvázi a BlackBerry, mint ténylegesen létező parajelenséget.

passport_angled.jpg

Pedig az ominózus bugról nem először hallhattak a kanadaiak: a 10.3.1-es OS telepítését követően egyes Passport-tulajok a kijelző vibrálására, villogására panaszkodnak különböző alkalmazásokat (fényképező, videolejátszó stb) futtatva. A jelenség valóban létezik és teljesen véletlenszerűen fordul elő, ám a Passport gyári OS-ével (10.3) nem volt tapasztalható - egyelőre nagyjából ennyi a biztos, meg az, hogy a BlackBerrynél már kvázi kész a javítás, már csak a végső teszt van hátra.

Ezt maga Michael Clewley, a kanadaiak egyik vezető termékmenedzsere jelentette be Twitteren, egyből két, egymással szorosan összefüggő kérdést is felvetve bennem. Egy: ha a javítás miatt újabb rendszerfrissítést kell kiadni az érintett típushoz (tehát a Passporthoz), akkor - Kettő: miért nem rakták bele eleve a 10.3.1-es átfogó update-be a javítást?

Valószínűleg egyébként ezzel tovább (esetleg márciusra?) csúszott volna a múlt hét végén elindított OS-frissítés, amit talán már necces lett volna bevállalni -- addig is Clewley (illetve a BlackBerry) azt tanácsolja átmeneti megoldásként, hogy naponta indítsátok újra a telefont, így kisebb valószínűséggel jelentkezik a hiba.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása