Nem-nem, ne aggódj, nem süketültél meg, csupán annyi történt, hogy telepítetted a BlackBerry 10 új verzióját, aminek úgy látszik akad néhány kellemetlen mellékhatása. Ezek egyikéről már volt itt szó, a Passport-tulajokat érintő kijelzővibrálásra állítólag már kész a javítás, és napokon belül kiküldheti a BlackBerry. De van itt más is, ami a visszajelzések szerint a Q10-tulajokat sújtja leginkább, és ugyanúgy köze van az érzékelőszervekhez, mint a villogásnak - csak ezúttal nem a szemed, hanem a füled káprázik.

ertesitesek.jpg

Szóval a frissítés után előfordulhat, hogy a telefon az értesítéseket sokkal alacsonyabb hangerőn játssza le, mint az előző OS-nél, vagyis jó eséllyel nem hallod meg, ha SMS-ed vagy BBM-üzeneted érkezik, illetve a csengetés is halkabb, mint korábban. 

A jó hír az, hogy a hibáról tud a BlackBerry, és vizsgálja az eredetét, a rossz pedig az, hogy egyelőre nincs megoldás a parajelenségre, ami mégegyszer mondom, nem érint minden készüléket. 

Egy kicsit egyébként kezd lassan kínossá válni az új rendszer frissítését kísérő fiaskók szokatlanul nagy száma, szóval bízom benne, hogy a srácok ott a messzi Kanadában őrült iramban dolgoznak a javításokon és még a tavasz elején látunk egy kevesebb hibától hemzsegő OS-t.

süti beállítások módosítása