A BlackBerry Blend talán a legjobb újdonsága lett a sokat szidott tél végi BB10-rendszerfrissítésnek, aki valamiért nem váltott még 10.3.1-as verzióra, az ezzel kivételesen valami nagy jóságból maradt ki. Persze azért a BlackBerryt a PC-vel, vagy tabletekkel összekötő kliens még messze nem tökéletes, nekem például a teljesítményével kapcsolatban finoman szólva akadnak még fenntartásaim, arról nem beszélve, hogy a kikapcsolhatatlan csatlakozási értesítés az őrületbe kerget olykor.

blend_nagy.png

Mázli, hogy a BlackBerry Blend ezen a két területen mindenképpen javulni fog a már javában készülő 1.2-es verzióval, melynek múlt hét végén vált elérhetővé a nyilvános bétája. Az új Blend többek közt átgyúrt kezelőfelülettel köszönti majd a gyanútlan felhasználót, emellett gyorsabb is lesz, illetve immár nem feltétlenül Hub-értesítéssel fog kikergetni a világból a csatlakozáskor, hanem a kijelző tetején lévő értesítési sávban fog megjelenni egy ikon a csatlakozáskor (pont mint a BlackBerry Bridge idején a régi OS-eknél).

A felhőben élők számára alighanem magát a mennyországot jelenti majd, hogy a Blendbe bekerül a legnépszerűbb felhős tárhelyek kezelése is  (Dropbox, Onedrive, Box), vagyis keresztbe-kasul mindent lehet majd szinkronizálni mindennel a Blend appon keresztül.

Sajnos az egyik legkézenfekvőbb nagy durranást későbbre tartogatja a BlackBerry (már ha tartogatja), a Blend API-nak se híre, se hamva, vagyis külső fejlesztők alkalmazásai egyelőre nem kerülhetnek be a Blend alá, pedig beh szép is lenne mondjuk Whatsapp-olni a PC-n keresztül!

A BlackBerry Blend 1.2-es verziója a tervek szerint április elején érkezik.

Címkék: blackberry blend
süti beállítások módosítása