Pár hónap, és ismét verziót ugrik a BlackBerry 10 operációs rendszer, a kissé felemásra sikerült 10.3.1-es verzió után jön a 10.3.2-es kiadás, amiről egyelőre túl sok infót nem tudni, csak annyi valószínű, hogy a Mobile World Congressen mutogatott csúszka kialakítású BlackBerry már gyárilag ezzel a rendszerrel érkezik. Ebből következően úgy gondolom, hogy az új rendszer elsősorban az új telefonhoz igazítva kínál majd újdonságokat, kicsit úgy, mint a 10.3.1-es verzió, amiben a Classic toolbelt-vezérlése debütált. 

blackberry_10.jpg

A fejlesztés tehát már gőzerővel zajlik, mostantól pedig már az alkalmazásfejlesztők is elkezdhetik felkészíteni az appjaikat az új rendszerre, hiszen a BlackBerry tegnap kiadta az első fejlesztői bétát az OS-ből. A 10.3.2.159 -es verziószámot viselő bétaverzió ahogy az már csak ezekkel a fejlesztői kiadásokkal lenni szokott, egy meglehetősen kiherélt kiadás, szóval nem ajánlom tiszta szívből a telepítését, hacsak nem vagy te magad is valamilyen tesztkörnyezetet működtető alkalmazásfejlesző.

A fejlesztői bétákat rendszerint egy vagy több kiadásra jelölt verzió, majd egy gold release szokta követni, utóbbi már gyakorlatilag minden szempontból végleges kódnak tekinthető, és általában legfeljebb 1-2 hónappal előzi meg a végfelhasználóknak kiküldött frissítések megjelenését. Apropó frissítések, keringenek mindenféle pletykák arról, hogy az első generációs BB10-es készülékekre nem jön több hivatalos rendszerfrissítés, és a februári 10.3.1-es verzió volt az utolsó, ezt azonban még nem erősítette meg a BlackBerry, szóval csak óvatosan a felesleges hőbörgéssel.

Azt azonban simán el tudom képzelni, hogy a 10.4-es verzió már nem lesz elérhető a Z10-re, a Q10-re, a Q5-re és a Z30-ra, de egyrészt ezeknek a modelleknek egy része már bőven a második évét tapossa, másrészt meg a BlackBerryt ismerve a fontosabb biztonsági tapaszok azért megjelennek majd a régebbi modellekre is még egy darabig.

süti beállítások módosítása