Bevallom, a BlackBerry tegnapi negyedéves jelentése, valamint az azt követő részvényesi közgyűlése kapcsán kissé reménykedtem benne, hogy a szeánsz egy bizonyos pontján John Chen egyszercsak előkap egy új BlackBerryt a zsebéből, és lelkesen mutogatja a megjelent elemzőknek, médiamunkásoknak. Nagyjából úgy, ahogy tavaly ilyentájt tette a Classickal és a Passporttal - aki nem emlékezne, még kép is készült róla, íme:

chen_passport_classic.jpg

Mondjuk jó lett volna újra megnézni az MWC-n felvillantott, Venice nevű slidert, vagy például - ha már egyesek úgyis kész tényként kezelik, hogy a csőben van - egy androidos BlackBerryt, hívják Oslónak, Dallasnak vagy Mosonmagyaróvárnak, mit bánom én. Ehhez képest Chen tegnap legfeljebb a szokásos, uncsi chartokat mutogatta, melyek egyébként a szoftveres eladások diadalát mutatják, ahogy JackPotata erre a reggeli kávé mellé készített elemzésében ki is tért.

Szóval sem a konferencián, sem a részvényesi közgyűlésen nem hangzott el túl sok konkrétum a készülékstratégiát illetően, szerencsére azonban a közgyűlésen valaki volt elég tökös ahhoz, hogy az androidos BlackBerrykről szóló pletykákkal szembesítse Chent. Aki politikusokat megszégyenítő diplomáciai érzékkel a következőt válaszolta (később szó szerint ez hangzott el a CNBC interjújában):

"Kizárólag biztonságos telefonokat gyártunk, és a BlackBerry a legbiztonságosabb telefon. Ha megtaláljuk a módját annak, hogy biztonságossá tegyünk egy androidos telefont, akkor olyant is fogunk gyártani."

És ennyi. Most ehhez nézzétek meg ezt az arcot, és mondjátok, hogy ugye nem csak nekem ROPPANT GYANÚS ez a figura?

chen_smiling.jpg

Via CNBC.

süti beállítások módosítása