Tegnap ismételten bombaként robban be a neten egy kép, mely mit tesz a véletlen a BlackBerry körüli legfrissebb pletykákra hajazva egy Androidot futtató Passportot, vagyis annak egy részét próbálja ábrázolni. Ezúttal nem is akárki, hanem egyenesen egy kiszivárogtató-celeb, Evan Blass (@evleak) indította el a lavinát, ezzel itt:

passport_droid.png

Persze a BlackBerryhez közel álló közösségnek és a mobilos híroldalaknak több sem kellett, azonnal megindultak (ismét) a spekulációk, találgatások azzal kapcsolatban, hogy mi is látható a képen. Ami egyébként egész hivatalosnak néz ki. Noshát, ha ez egy hivatalos render, akkor azt kell, hogy mondjam, elég pocsék munka, de én inkább arra tippelnék, hogy ez egyszerűen egy hamisítvány, méghozzá elég béna hamisítvány.

passport_droid_fake.jpg

Ehhez elég csak a kép felső felét megnézni háromszoros nagyításban (lásd fent - kattints rá, hogy nagyobban lásd), ahol jól látszik, hogy az androidos virtuális billentyűzetből és menügombokból álló felület egyszerűen rá van photoshopolva az eredeti képre (mindkét oldalon túllógnak a sarkok az eredeti kijelzőképen).

Aztán ott van az a nem elhanyagolható másik szempont, hogy a navigációs gombok és a virtuális billentyűzet más-más Android-verzióra utal. Az alsó, navigációs sor a vadi új material design-t idézi, míg a billentyűsor még a régi, holo struktúra jegyeit viseli. Az pedig elég valószínűtlen, hogy ez a két dizájnvonal egyetlen androidos eszközön belül egyszerre testesülne meg, még akkor is, ha ez történetesen egy BlackBerry, nem pedig akármilyen androidos eszköz.

De azért szép próbálkozás volt, bárki is csinálta a fenti grafikai munkát, kapott 15 perc hírnevet, meg be lehet tenni az önéletrajzba, hogy alapfokú Photoshop-ismeretek. Azért remélem előbb-utóbb jön majd valami profibb render is a BlackBerrytől. Vagy valaki mástól.

Via @evleaks

süti beállítások módosítása