Azt hiszem senkinek nem mondok különösebben újat azzal, hogy az androidos BlackBerry(k) megjelenése más változásokat is magával hoz a kanadai gyártó portfóliójában, így bár a jövőben a cég továbbra is két platformot biztosít ügyfeleinek, új készülékek jó eséllyel csak az egyik OS-sel jönnek, ez pedig az Android lesz. Ezt gyakorlatilag a hét közepe óta lehet készpénznek venni, ekkor nyilatkozta ugyanis azt John Chen, hogy új BB10-es telefont idén nem dob piacra a cég.

priv_boot.jpg

Ehelyett lesz idén egy, de legfeljebb két új androidos modell a PRIV mellett, ezekről egyelőre semmi konkrétum nincs, de valószínű, hogy az egyik az a Vienna lesz, ami leginkább a Classic androiddal dúsított változatának felel meg, a másik típusról gyakorlatilag még pletykák sincsenek. Forgalomban (és gyártásban) maradnak azonban a meglévő BB10-es készülékek, melyek közül a legújabb, a ráncfelvarrt BlackBerry Passport Silver Edition tavaly ősszel került a boltokba, és bár 2014-es hardver dolgozik benne, a mai napig prímán teszi a dolgát.

Ez többek közt a rendkívül jól optimalizált BB10-nek köszönhető, melynek idén is tovább folyik a fejlesztése (és valószínűleg a támogatás még évekig élni fog, ne feledjétek, a BBOS support is csak most állt le), azaz a meglévő készülékekre jönnek az újabb, elsősorban biztonsági tapaszokat és hibajavításokat tartalmazó kiadások. Ezen felül a BlackBerry további biztonsági certifikációk megszerzésére is pályázik a rendszerrel, elsősorban azért, hogy kormányzati ügyfelek még nagyobb köre használhassa a készülékeket.

Chen egyébként a CNET szerint még mindig lát esélyt rá, hogy a jövőben lesz új BB10-es készülék, ennek az egyik előfeltétele azonban az, hogy a PRIV, és az esetleges későbbi androidos modellek sikeresek legyenek.

Via CNET.

süti beállítások módosítása