Bizony előfordul néha - még egy BlackBerryvel is -, hogy a technika megmakacsolja magát, vagy éppen csak nem tűnik logikusnak valaminek a működése, netán az egyre bonyolultabbá váló menük felépítése kifog az emberen. Nem szégyen ezért olykor elővenni a kézikönyvet, ami persze a modern korban már nem is létezik, legfeljebb virtuálisan, sok egyéb hasznos tippel egyetemben. Az sem árt, ha ezek a tippek és dokumentációk mind egy helyre vannak gyűjtve, ha pedig egy részük ráadásul le van fordítva a lokális nyelvre, már számos ősz hajszálat megspórolhat magának a felhasználó.

A BerryBlogon rendszeresen olvashattok mindenféle hasznos tanácsokat a BlackBerry okostelefonokkal kapcsolatosan, van külön rovat is erre, a tippek-trükkök, de jó ha tudjátok, hogy a cégnek egyébként van egy nagyon komoly okostelefon-támogatási oldala, ahol az összes BB10-es és androidos BlackBerry, sőt, még akár öt-hat évvel ezelőtt megjelent készülékekről is található legalább egy kézikönyv.

smartphone_support.jpg

Ez a BlackBerry Smartphone Support oldal, ahol a telepítés kezdeti lépéseitől kezdve az operációs rendszer kezelésén át a fontosabb kulcs alkalmazások leírásáig bezárólag találhattok készülékspecifikus információkat, melyek nagyon hasznosak tudnak lenni, ha úgy tűnik, minden kötél szakad.

Van itt ezen felül letöltési link a BlackBerry Virtual Expert hardveres diagnosztikai alkalmazáshoz, a készülékváltás során felmerülő adatátvitelre szolgáló alkalmazásokhoz, meg a hibakódok dekódolásához - bár ha ilyent látsz a telefonon, akkor már valószínűleg jobb, ha szakemberhez fordulsz (vagyis leginkább ahhoz, akitől vetted a készüléket).

süti beállítások módosítása