Hó elején két dolog biztos, a fizetés, meg a PRIV biztonsági patch, bár belegondolva utóbbi még tán biztosabb is, ki milyen iparágban/munkakörben dolgozik ugyebár. A BlackBerry felsőkategóriás androidos telefonjára tegnap érkezett meg a Google szokásos havi biztonsági tapasza, ami ezúttal egy uszkve 21 megabájtos (de ettől még fél órán át települő) update-ben javítja ki azokat a sebezhetőségeket, melyeket a Google a múlt hónapban korrigált a mobilos operációs rendszerében.

priv_update.jpg

Az AAE298-as verziószámot viselő update javítja azt a kritikus sebezhetőséget is, melyre egyébként már március 23-án megérkezett a hóközi frissítés - ám nem minden PRIV-re, csak azokra, melyeket közvetlenül a BlackBerrytől vásároltak a vevők. Az április eleji patch ezen felül még 28 sebezhetőségre nyújt tapaszt, melyek közül 7 kritikus, a többi alacsonyabb besorolású.

A legfrissebb biztonsági patcheket az Android Marshmallow publikus bétatesztben résztvevők is meg fogják kapni az aktuális tesztkiadással. Mármint azok, akik bebocsáttatást nyertek a bétaprogramba. Erről éppen tegnap adott ki részleteket a BlackBerry, és pár órán belül már be is telt minden hely - bár állítólag a következő hetekben bővülhet majd a kontingens.

A PRIV új szoftverében megjelent biztonsági javításokról itt olvashattok részletesebben.

süti beállítások módosítása