A mai nappal elméletileg elkezdődött a meteorológiai nyár, szóval már tényleg csak pár hét, és vadul beindul a nyári nyaralási szezon is, ami alatt ismét mobiltelefonok tízezreit, ha nem százezreit kapcsolják ki az előfizetők attól félve, hogy a gatyájuk rámegy, ha külföldön használják a cuccot akár csak egy e-mail elolvasására.

Szerencsére az EU egy ideje gondoskodik róla, hogy a mobiltelefonos roaming, vagy szép magyar szóval barangolás költségei már ne legyenek olyan húsba vágóak, a szolgáltatók pedig igyekeznek olyan adatopciókat kínálni az ügyfeleknek, melyek jóval az EU által meghatározott keretek alá szorítják a költségeket. Most éppen a Telekom újította meg ezeket a roaming opciókat, az alább idézett sajtóközlemény szerint:

A Telekom új Travel&Surf roaming csomagokat kínál az utazóknak
- Díjmentes Telekom Wi-Fi Fon használat az előfizetőknek külföldön is!

A Telekom 2016. június 1-jétől új Travel&Surf EU roaming díjcsomagokat vezet be és a nyári időszakban további akciókkal teszi kedvezőbbé a mobilinternetezést és telefonálást roaming helyzetben.

Az új Travel & Surf EU roaming csomagok a mobilinternetezés mellett a telefonálásra és SMS küldésre is kedvezményt biztosítanak EU roaming* helyzetben, ezeknél a csomagoknál ugyanis nem számolják fel az EU roaming többletdíjat. Így a hazatelefonálás költsége megegyezik a belföldi más mobil hálózatba irányuló hívás díjával. További kedvezményt jelent, hogy a hívásfogadás is díjmentes. Az utazás hosszától függően 1, 3 vagy 7 napos csomag választható, melyek közül az utóbbi 1 GB benne foglalt adatforgalmat biztosít. Ráadásul a csomagot bekapcsoló havidíjas előfizetők külföldön is korlátlanul mobilinternetezhetnek a Fon Wi-Fi hálózatán.

A Travel & Surf mobil alkalmazást érdemes még az ország elhagyása előtt letölteni. Előnye, hogy segítségével nyomon követhető a roaming adatforgalom, és használata külföldön is díjmentes. A Travel&Surf roaming csomagok ezen kívül megrendelhetők SMS-ben, a Telekom alkalmazáson keresztül vagy a Telekom honlapján, illetve a www.telekom.hu/adatroaming oldalon is.

Egy másik promóció keretében a Telekom június 1. és augusztus 31. között minden Next díjcsomagban automatikusan elengedi a hanghívásokra és SMS küldésre vonatkozó EU roaming többletdíjat, így például a Next M díjcsomaggal korlátlanul, 0 Ft-ért lehet hazatelefonálni és hívást fogadni az EU-ban. A Next M és XL díjcsomagok mellé továbbra is megrendelhető a rendkívül kedvező EU Plusz havidíjas szolgáltatás.

A roaming használat további feltételei a Telekom honlapján olvashatók.

Ami nincs benne a közleményben az az ár, erről idemásolok egy táblázatot a Telekom oldaláról:

telekom_newtravelandsurf.jpg

A Travel & Surf csomagok elvileg BlackBerry Net szolgáltatás mellé is megrendelhetők, akár a Telekom oldalán, akár az önkiszolgáló ügyfélszolgálaton.

süti beállítások módosítása