Egy hónapja érhető el a szolgáltatófüggetlen PRIV-ekre (mínusz néhány ex-függő készüléket) az Android operációs rendszer jelenlegi legfrissebb, 6.0-s verziója, vagyis a Marshmallow, ma pedig menetrendszerűen megérkezett a júniusi biztonsági frissítés a BlackBerry androidos csúcsmodelljéhez, mely ezúttal úgynevezett karbantartó kiadás is egyben. Vagyis néhány, a Marshmallow kiadása óta felfedezett hibát is javít. Az update ennek megfelelően elég masszív méretű, nagyjából 1,8 GB-os letöltési csomagban érkezik, szóval aki frissíteni akar, jobb ha izzítja a Wi-Fi-t (meg vele párhuzamosan a töltőt).

android_system_update.jpg

Az AAF057-es belső verziószámozást kapó, BlackBerry által módosított Android verzió jellemzően kisebb, nem mindenki életét megkeserítő hibákat javít ki, mint amilyen például az elhíresült "No SIM card" hibaüzenet, emellett egy rakás Bluetooth-specifikus probléma is megszűnhet a frissítés telepítését követően. 

Ami miatt minden PRIV-tulajnak érdemes felrakni a frissítést (a biztonsági javításon felül természetesen), az egy memóriakezelés-specifikus javítás, mely olykor akadozáshoz, vagy túlmelegedéshez vezethetett bizonyos esetekben.

Ha te is frissítetted a PRIV-edet, írd meg a tapasztalataidat itt a kommentekben, vagy a Facebookon!

süti beállítások módosítása