Idén év elején komoly felzúdulást váltott ki a BlackBerry 10-es készülékeket használók táborában, hogy a világ egyik legnépszerűbb mobilos chatkliense, a WhatsApp december 31-ével megszünteti a támogatását több mobilplatformnak, egyebek mellett a BB10-nek. Ez azt jelenti, illetve azt jelentette volna, hogy ettől az időponttól kezdődően nem lehet a BlackBerry Worldből letöltött klienst használni, aki tovább akar "WhatsAppozni", az kénytelen valamiféle alternatívát, vagy más telefont keresni magának.

whatsapp_bbworld.jpg

A Facebook tulajdonában álló cégnek most úgy látszik mégis megesett a szíve azon a néhány millió felhasználón, akik BB10-et, vagy Symbiant, esetleg valamilyen régi Windows Phone vagy Android verziót használnak, a fenti támogatási dátumot ugyanis

2017. június 30-ra módosította.

Vagyis a WhatsApp lényegében még fél év haladékot ad a BB10-felhasználóknak, akiknek a kiterjesztett határidő érdekében le kell tölteniük a kliens legújabb, ma megjelent verzióját a BlackBerry Worldből.

Az új verzió egyetlen lényeges újdonsága, hogy ezt a klienst december 31. után is lehet majd használni (egészen a fenti dátumig), más fontos funkció nem került a kiadásba. Lényeges, hogy BlackBerry-fronton ez az egész mizéria csak a BB10-es készülékeket érinti, az androidos BlackBerrykre természetesen mindig elérhető a legfrissebb androidos WhatsApp-kiadás, mindenféle időbeni korlátozás nélkül. 

Apropó androidos WhatsApp: a kliens legfrissebb, tegnap megjelent verziójától már támogatott a videohívás is.

süti beállítások módosítása