Az új nyomógombos BlackBerry, a Mercury (vagy ki tudja, hogy hívják majd) igazi bemutatkozására még bő egy hónapot kell várni, az azonban egyre biztosabbnak látszik, hogy a végső dizájn a január elején bemutatott prototípushoz képest nem fog változni. Hogy a burkolat alá mi kerül, az persze majd megint csak Barcelonában, a Mobile World Congress idején válik nyilvánossá, de amit Vegasból posztoltak a szerencsésebb blogok és tech lapok, az valószínűleg már kőbe vésett, legalábbis ami a dizájnt illeti.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Mercury mindig is így nézett ki, illetve ne képzelték volna el lelkes rajongók (akár te is) másnak. Itt van például ez a fantáziarajz egy állítólagos prototípusról, ami mondjuk szerintem sosem létezett, de oda se neki, legalább el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lett volna, ha ilyen lenne  a Mercury (még akkor is, ha ilyen igeidős szerkezet nincs).

dtek70_prototype.jpg

A fantáziarajz, vagy prototípus, vagy nevezzük akárminek, nagyjából négy ponton mutat lényegesebb eltérést a Mercurytól, legalábbis abban a formában, ahogy a CES-en láthattuk. Egyrészt a billentyűzet nem négy, hanem ötsoros, fix numerikus gombokkal. Másrészt a készülékház full fekete. Harmadrészt van a kijelző felett BlackBerry logó. Végül pedig az androidos navigációs gombok nem fixen, a kijelző alatt vannak, hanem más androidos BlackBerrykhez hasonlóan a kijelző jeleníti meg az ikonjaikat.

Most eltekintve attól, hogy az egész összehasonlító fotó nyilvánvalóan egy közepes Photoshopolás eredménye, neked melyik tetszik jobban?

dtek70_prototype2.jpg

P.s.: Fent van egy szintén Photoshop-gyanús fotó is a prototípusról, ez a poszt készítése után futott be.

Via Twitter.

süti beállítások módosítása