Amikor a BlackBerry KEYone-t bejelentették, és nyilvánosságra kerültek a mobil műszaki adatai, a technofil okostelefon-felhasználók körében a legtöbbet emlegetett kritika az volt, hogy a készülék "csak" egy Qualcomm Snapdragon 625-ös processzort kapott, ami kétségtelenül nem a leggyorsabb Qualcomm lapka, ám ettől még távolról sem kell attól tartani, hogy a KEYone bármilyen napi feladat során (beleértve a teljesítményigényesebb felhasználást) lassú lenne majd, azaz akadoznának a menük, szaggatna a felhasználói felület és a többi.

A lenti videó remek bizonyíték erre: a TechUtopia még tavaly decemberben volt olyan kedves és összehasonlított egy Snapdragon 625-tel és egy csúcs Snapdragon 820-szal szerelt mobilt (utóbbi van egyébként a DTEK60-ban). Volt a tesztben minden, programok indulási sebességének összehasonlítása, menümozgatás, videolejátszás sőt még játék is, az eredményt pedig magatok is láthatjátok, ha belenéztek a videóba.

Jól látszik a videóból, hogy a Snapdragon 625-tel általánosságban semmilyen teljesítményprobléma nincs, bár egyesek szerint ez nem jelenti azt, hogy mindez két év múlva is így lesz, amikor a programok, vagy netán maga az Android akkor éppen aktuális verziója esetleg jobban megterhelik majd a hardvert, mint most.

Csakhogy az androidos környezet hardverigénye már nem nő évről-évre olyan mértékben, mint mondjuk 3-4 éve, vagyis nincs reális veszélye annak, hogy mondjuk egy újabb android-verzió telepítésével teljesen hazavágod a telefonodat. 

A Snapdragon 625 amúgy amellett, hogy teljesítményét tekintve nincs szégyenkezni valója, kategóriájának legenergiatakarékosabb processzora, ami a KEYone-ba kerülő 3505 mAh-s akkumulátorral, valamint a relatíve kisméretű kijelzővel karöltve alsó hangon egy-másfél napnyi üzemidőt ígér egy feltöltéssel. És ha ez nem lenne elég, a Snapdragon 625 által támogatott QuickCharge 3.0 szabványnak köszönhetően fél óra alatt fel lehet tölteni uszkve félig az akkut.

süti beállítások módosítása