Tegnap lejárt a moratórium, megjelenhettek végre az első "igazi" tesztek a BlackBerry KEYone-ról, a BlackBerry és a TCL Communication első szerelemgyerekéről. Bár a telefont jóformán még sehol nem kapni (ez egy hónapon belül azért várhatóan jelentősen változik), a tegnap dömpingszerűen megjelent tesztek már most segítenek abban sokaknak, hogy eldönthessék, érdemes-e a következő egy-másfél hónapot további várakozással, netán az anyagi keretek megteremtésével tölteni, vagy sem. 

Talán azért, mert ma már tényleg ciki a BlackBerryt ekézni egy cikkben, netán azért, mert a KEYone a maga nemében valóban nagyon meggyőző telefon (ezt egyébként teljes mértékben tanúsíthatom), mindenesetre a nagyobb tech oldalak tesztjei mondhatni szokatlanul pozitívan nyilatkoznak az új BlackBerryről.

A lenti videotesztek többnyire a brutális akkuidőt és a kiváló billentyűzetet emelik ki az új típus legfontosabb erényeiként. Ami azért lássuk be, annyira nem meglepő egy olyan világban, ahol számtalan mobilhasználó napi szintű leghűségesebb társa vagy a külső akku vagy a konnektor, illetve ahol a gyártók legújabban arra törekednek, hogy a telefon előlapján rendelkezésre álló helyet a lehető legkevesebb olyan komponens foglalja, amit nem kijelzőnek hívnak.

A KEYone még a legelvakultabb kütyümánok nosztalgikus énjét is előhozza, miközben hozzáteszik, hogy ez a BlackBerry összehasonlíthatatlanul többre képes, mint az, amit öt-tíz évvel ezelőtt közülük többen használtak - akár első okostelefonként.

Nézzétek tehát meg a videobemutatókat (egyelőre csak angol nyelven), és gyertek vissza pár nap múlva, hiszen hamarosan kész lesz a BerryBlog tesztje is!

süti beállítások módosítása