Érdekes kérdezz-felelek interjút tett közzé a svájci Digitech tegnapelőtt a BlackBerry Mobile európai és közel-keleti régióért felelős vezetőjével, Francois Mahieu-val, aki többek közt arról beszélt, hogy a KEYone miben különbözik más piaci megoldásoktól, mitől egyedi és érdekes (ha még valaki nem tudná), és miért éppen azokat a komponenseket tartalmazza a készülék, amelyeket.

"Sosem úgy tekintettünk egy BlackBerryre, mint vadonatúj technológiák és műszaki részletek tárházára. A BlackBerry az élményről szól. Azért választottuk ezt a chipet /Snapdragon 625 - BerryBlog/ a KEYone-hoz, mert a hosszú üzemidő élményét kívántuk garantálni a felhasználóinknak."

Ilyen és ehhez hasonló szép mondatokkal van tele az interjú, a lényeg azonban valahol 3:50 környékén hangzik el, szó szerint így:

"Jönnek még új BlackBerryk, lesznek köztük billentyűzetes modellek is, ebben egészen biztosak lehetnek."

Mit is mondjak, Francois szavai azt hiszem számos márkarajongó fülében zeneként csendülnek, most más kérdés, hogy a BlackBerry Mobile számára elég triviális megkülönböztető jegy a billentyűzet, amit jelenleg egyetlen másik gyártó sem rak rá az okostelefonjaira.

Már csak az a kérdés, hogy meddig kell várni az újabb modellekre, de óvva intenék minenkit a türelmetlenségtől, a KEYone is csak mostanában jelenik meg, és bár a premier némileg elhúzódott, megérte várni rá. Nem kizárt, (sőt, szinte biztos) hogy az újabb kínálattal a BlackBerry árban is szegmentálja majd a billentyűzetes modelleket, így a régi szép idők egyik legnépszerűbb szériája, a Curve új köntöst (meg nevet) kaphat.

süti beállítások módosítása