Egyre több jel utal arra, hogy holnap valóban debütálhat a BlackBerry KEYone újabb kiadása, amivel kapcsolatban egyelőre továbbra is viszonylag sok a bizonytalanság, illetve kérdőjel, ám annyi egyre biztosabb, hogy az újdonság -- legalábbis eleinte -- csak Indiában lesz kapható, illetve fekete színű lesz a nyugati piacokra szánt ezüst-fekete kombóval szemben.

A BlackBerry Mobile indiai kirendeltsége által kiszivárogtatott videóból és tweetből mondjuk eléggé gyanús (különösen utóbbit nézve), hogy valóban a fekete KEYone-t jelenthetik be augusztus 1-jén, az eseményen pedig ott lesz Alex Thurber, a BlackBerry (mármint a kanadai BlackBerry) illetékes vezetője, akihez az egész hardverlicencelési projektet kötődik.

Fontos szempont, hogy az indiai KEYone-t nem az a cég gyártja (TCT), amelyik például a hazánkban is kapható típusokat, hanem egy Optiemus nevű helyi gyártó, kifejezetten azzal a céllal, hogy a helyi piacra szánt okostelefonok helyi gyártásban is készülhessenek, ezzel többek közt a helyi munkaerőpiacot támogatva. Hogy mégis hogyan lehet tök egyforma - mármint a színt leszámítva - a két KEYone-változat? 

Az ok pofonegyszerű: a KEYone-t még a kanadai BlackBerry berkeink belül tervezték, legalábbis részben, a dizájntervet pedig a márkanév használati joggal egybe csomagolva megkapta több gyártópartner is. 

Mindezzel még mindig nem vált egyértelművé, hogy a fekete színű KEYone-változat például nálunk elérhető lesz-e a hivatalos csatornán, mindenesetre ha meg is jelenik a változat a TCT-nél (mivel az Optiemus a licencmegállapodást értelmében nem jogosult például az európai piacra gyártani), arra még jó néhány hónapot várni kell. 

Több részlet holnap.

süti beállítások módosítása