Okostelefont tervezni manapság némi túlzással annyit jelent, hogy nézzük meg az éppen aktuális iPhone modellt és másoljuk le (kivéve, ha az aktuális modell az iPhone X, mert akkor az Apple másol a konkurenciáról), ezért is jó, hogy néha megjelennek mindenféle fantáziarajzok, melyeket profi (jobb esetben) dizájnerek terveztek. Őket nem köti semmi, nem basztatják a marketingesek, meg a pénzügy, hogy hé, ez nem elég trendi, meg különben is, túl drága lesz ez így.

Jó BlackBerry koncepciót elég rég láttam sajnos, de most itt van Albert Degin munkája, ami nem elég, hogy jól néz ki, de ráadásul a specifikációkat is megálmodta a tervező, ami kicsit olyan, mintha arról álmodozna az ember, mire költené a lottóötöst, na de tegye fel a kezét, aki ne merengene el néha azon, milyen lenne álmai telefonja (iPhone tulajoktól elnézést, nyilván velük ilyen SOHA nem fordul elő). 

Szóval van itt minden, mi szem-szájnak ingere, a Passport SE-től meg a KEYone-tól kölcsönzött dizájnjegyek, Bowers & Wilkins féle audió, Sigma optika, Snapdragon 845-ös processzor, csillió GB RAM, 5,5 hüvelykes 2880x1440 pixeles felbontású AMOLED kijelző meg persze a legújabb Android. Szóval van minden, mint a búcsúban, kivéve a fizikai billentyűzetet.

Degin tervéből persze jó eséllyel soha az életben nem lesz működő telefon, de személy szerint jobban örülnék, ha a készülékgyártók több, hozzá hasonló tervezőt alkalmaznának, hátha nem lenne olyan sivár ez a piac, mint most.

Via

süti beállítások módosítása