Még a nevét sem tudni, sőt, még az sem biztos, hogy pont így fog kinézni, mint a lenti képeken, mindenesetre a soron következő nyomógombos BlackBerry már javában készül a TCL-nél. Az előző posztban az első tapicskolós videókat láthattátok, most pedig következzék egy képgaléria a legjobban sikerült fotókból, az Androidcentral jóvoltából!

Via Androidcentral.

Kissé kurtán-furcsán sült el tegnap a TCL műhelyében készülő első nyomógombos BlackBerry bemutatója Las Vegasban a CES-en, hiszen nagy csinnadratta helyett gyakorlatilag annyi történt, hogy néhány kiválasztott megfogdoshatta az állítólag nem is létező Mercury kódnevet viselő QWERTY-s BlackBerryt és eltölthetett vele néhány kellemes percet (ó, hogy szakadna rájuk az ég!!!). Azért ez is több a semminél persze, és éppen elég is volt ahhoz, hogy ne csak azok vonják fel a szemöldöküket az internetre kikerült videók és képek láttán, akiknek mond valamit az a név, hogy BlackBerry.

A bemutató egyik, számomra legfontosabb tanulsága, hogy a Mercury létezik, azaz minden esély megvan arra, hogy idén év elején kapunk egy patent QWERTY-s androidos mobilt, ami kicsit a Passport Silver Edition, kicsit a Classic szerelemgyerekének tűnhet, és került bele egy csipetnyi Lumia is (a lekerekített szélek miatt). A bemutatott készülék hangsúlyozottan prototípus, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a végleges modell is pont így fog kinézni, de a fő irányvonalak és funkciók körvonalazódni látszanak. Ez alapján van:

  • 35 gombos fizikai QWERTY gombsor, hármas funkcióval:
    • Szövegbevitel
    • Touchpad
    • Ujjlenyomat-szkenner a szóközgombban
  • Részben fém, részben műanyag burkolat, BlackBerry logóval a hátlapon
  • A nagyobb, 5,5 hüvelykes okostelefonokkal nagyjából megegyező méret (szinte pontosan olyan magas a képek alapján a telefon, mint a DTEK60)
  • USB Type-C töltő- és szinkroncsatlakozó
  • Sztereó hangszóró
  • Jackdugó

Akik kézbe foghatták a Mercuryt, egyöntetűen kiemelték a készülék minőségét, illetve a fizikai billentyűzet adta különleges formát, megjelenést, ami mindenképpen jó jel, különösen mivel nem feltétlenül BlackBerry-hívőktől származnak ezek a vélemények.

A TCL azért a részleteket igyekezett elrejteni a nagyérdemű elől, így a hardver specifikációiról a látottakon kívül semmit nem árultak el a megjelenő bloggereknek és újságíróknak, de csak azért, hogy maradjon még mit elmondani a február végén kezdődő Mobile World Congress idején, ahol várhatóan közlik majd az árat, a megjelenés idejét, és a készülék végleges nevét is, ami ezek alapján szinte biztosan nem DTEK70 lesz (talán ez nem is akkora nagy baj).

Az első kipróbálós videókat lásd alul, és persze mindenképpen szavazzatok a videók alatt!

Lassan olyanok lesznek a TCL amerikai főnöke által kiadott villám-teaserek a Mercuryról, mint valami folytatásos filmsorozat, vagy mozi, aminek a végén majd egyszercsak összeáll a kép (vagy nem) egy kerek egésszé, és az ember teljesen megbabonázva kapcsolja ki a tévét, vagy megy ki a moziból. Ma újabb négymásodperces videorészlet került ki a Twitterre a BlackBerry és a TCL kooprodukciójában készülő, vadonatúj androidos QWERTY-ről. Íme:

Sokkal okosabbak mondjuk most sem lettünk, de oda se neki, már nem tart sokáig homályban minket a gyártó, hiszen ma, magyar idő szerint este nyolckor kezdődik a TCL sajtókonferenciája Las Vegasban, ahol az új tévék és egyéb mobilok mellett szó lesz az új BlackBerrykről is. 

A telefonnal kapcsolatos egyik legújabb spekuláció, hogy a Mercury állítólag nem az eléggé hülyén hangzó DTEK márkanevet viszi majd tovább, hanem egyszerűen BlackBerry PRESS lesz a neve. Na majd este kiderül.

Via Twitter.

Van egy olyan megérzésem a 2017-es évet illetően, hogy idén meglehetősen sokat fogunk foglalkozni a soron következő QWERTY-s BlackBerryvel, amit ha minden jól megy részleteiben már a hét második felében megismerhet majd a nagyközönség.

Kezdődik ugyanis Las Vegasban a CES, ahol a BlackBerry újdonsült partnere, a TCL leránthatja a leplet arról a készülékről, melyet eddig csak Mercury kódnéven emlegettek. És hát mi mással kezdhetnénk az új esztendőt, mint egy frissen közzétett, hivatalos videorészlettel, ami a Mercury legfontosabb összetevőjét, a billentyűzetet ábrázolja.

A videó persze elég jól meg van ahhoz vágva, hogy idő előtt ne áruljon el túl sokat a lényegről, de annyi azért látszik, hogy a Mercury minden jel szerint a tradicionális BlackBerry-vonalat követi majd, már ami a billentyűzetet illeti, illetve látszik még az is, hogy androidos készülékről beszélünk, legalábbis elég szembeötlő a billentyűzet felett megvillanó fix, kapacitív navigációs gombsor.

A Mercuryról előreláthatóan már holnap láthatunk majd legalább egy ennél hosszabb videót, valamint sok-sok képet, és remélhetőleg arra is fény derül, hogy mikor lehet megkaparintani a QWERTY-s mobilt.

Kell-e ennél jobb évkezdet egy nyomógomb-hívőnek?

süti beállítások módosítása