Azzal, hogy a BlackBerry leépítette a saját hardveres üzletágát, és a márkát licenceli a TCL Communicationnek, együtt járt a BlackBerry Mobile brand megszületése is, vagyis azé a márkáé, melyhez a jövőben az okostelefonok tartoznak majd. Kézenfekvő tehát, hogy a készülékek a jövőben a BlackBerry saját oldalától elkülönülten, egy új site-on tűnnek majd fel. Mit tesz a véletlen, ennek a site-nak a címe

www.blackberrymobile.com

Az oldal egyébként pár napja már éles, és a következőket láthatod rajta:

  • Eredeti BlackBerry logó
  • Visszaszámláló a barcelonai bemutatóig
  • Egy képrészlet a Mercuryról
  • #BlackBerryMobile hashtag
  • TCL Communication copyright

Meg regisztrálhatsz még egy infohírlevélre, feltételezhetően a Mercuryhoz kötődően. Az egész oldal amúgy eléggé szögegyszerű, jelenleg így néz ki pontosan.

blackberrymobile_web.jpg

Nyilván a barcelonai bemutató után itt több tartalom lesz majd, persze kérdés, hogy pontosan mire vonatkozóan, azaz lesznek-e olyan készülékekről infók, vagy pl. vásárlási lehetőség, melyeknek semmi közük a TCL-hez. Szóval érdemes visszanézni majd ide később, esetleg követni a BlackBerry Mobile-t Twitteren is, és persze a hírlevelet is próbáljátok ki, ha mindent AZONNAL tudni akartok a BlackBerry Mobile barcelonai újdonságairól.

Alighanem véletlen, hogy éppen az év kétségtelenül legnyálasabb napját választotta a BlackBerry egy újabb jogi csata elindítására a szabadalomháborúk végtelen láncolatában. A cég ezúttal a Nokiát perelte be, és nem, nem a nyomógombok miatt, hanem azért, mert a kanadaiak szerint a finnek összesen 11 szabadalmat az engedélyük nélkül használtak fel különböző hálózati berendezéseikben. Ennyit az északi népek barátságáról.

blackberry_office.jpg

A BlackBerrynek egyébként nem ez az első szabadalmi pere, a cég korábban többek között az Avayát is beperelte már, hasonló okokból, de ha már említettem a billentyűzetet, korábban az ominózus, iPhone-okhoz készült Typo billentyűzet kapcsán is indított hasonló pert. A mostani keresettel egyébként nem azt kéri, hogy a Nokia fejezze be a jogszabálysértő tevékenységet, hanem kártérítésért folyamodott az illetékes bírósághoz (ha valaki tudni akarja, ez a szabadalmi ügyek valóságos Mekkájának tekinthető Delawere egyik kerületi bírósága), de hogy számszerűen mit követel a cég, azt nem tudni.

Az ügyről egyébként még annyit tudni, hogy a szabadalomsértő hálózati megoldásokat (Flexi Multiradio bázisállomások, rádiós hálózati elemek, valamint a Liquid Radio szoftver) több amerikai szolgáltatónál is bevetették, így részben a Nokia technológiáját használják az AT&T-nél, illetve a T-Mobile USA-nál.

Via Bloomberg.

Az okostelefonok bámulatosan sokrétű eszköztárral rendelkeznek a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel és munkatársakkal folytatott kommunikációhoz, gondolom ezzel nem mondok különösebben újat senkinek. A különböző, tartalommegosztást támogató alkalmazások új hulláma már a kreativitásunkra is támaszkodik, mint például a BlackBerry legújabb komponense a Hub+ csomagban, a Notable.

A Notable gyökerei tulajdonképpen a különféle (gyors)jegyzetelő alkalmazásokig nyúlnak vissza, vagyis alapvetően arra a sémára épül, hogy ha eszedbe jut valami, azt azonnal rögzítsd, és ha már rögzítetted, miért is ne dekorálhatnád ki az igényeidnek megfelelően? Például így:

notable_edit.png

A program lényegében tehát egy jegyzetelő, valamint rajzoló app és egy egyszerű képernyőmentő keveréke, ami természetesen gyárilag támogatja az elkészült remekmű megosztását tetszés szerinti alkalmazásnak (pl. Hub, BBM, Evernote, Facebook stb). A Notable-t persze nem csak az szabadidő elütésére lehet használni, sőt, avatott kezekben a kollaborációt támogató hatékony munkaeszközzé is válhat, legalábbis ez a cél is ott lebegett a BlackBerry szoftverfejlesztőinek szeme előtt, amikor megálmodták az appot.

Az alkalmazás emellett egyszerűbbé teszi a képernyőfotók készítését is, hiszen például felprogramozhatod a gyorsindító gombra (már azokon a modelleken, melyeken található ilyen) a képernyőmentés indítása, de a folyamat akár az értesítési területről is elindíthatod.

A Notable ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból az alábbi ikonra kattintva, egyelőre csak androdidos BlackBerrykre.

Szerezd meg: Google Play

süti beállítások módosítása