Most már tényleg csak néhány hét kell ahhoz, hogy egy újabb QWERTY-s okostelefon érkezzen a BlackBerry Mobile boszorkánykonyhájából, megannyi találgatás, spekuláció és kiszivárgott fotó, meg egy hivatalos meghívó után most itt az első teaser, vagyis rövidfilm a KEYone utódjáról, a KEY2-ről:

A mindössze 24 másodperces video ördögien gonosz módon lett felépítve, hiszen csak részleteiben mutatja be az új telefon külsejét, azt is csak nettó 15 másodpercben. Ami azért így is kiderül belőle, az a következő:

  • A KEY2-nek dupla szenzoros, vagy legalábbis dupla lencsés hátlapi kamerája lesz,
  • A bekapcsológomb átkerült a készülék bal oldaláról a jobb oldalra (jobbkezesek örülhetnek, megint a balkezesek szívnak, hüpphüpp),
  • Ezen a készüléken is lesz oldalsó funkciógomb, mely hasonlóan a Motionhoz érdesített felületű, vagyis elvileg nehezen összekeverhető az említett bekapcsológombbal,
  • Illetve a billentyűzeten ott, ahol a KEYone-nál a jobb oldali shift gomb volt, most egy vadonatúj funkciógomb lesz -- hogy pontosan milyen céllal, az gondolom majd a bemutatón kiderül, de addig is nagy tétekben fogadnék, hogy az alkalmazáslista ugrik majd elő, ha megnyomja az ember.

Bónusz: a nyomógombok minta matt felületűek lennének, és határozottan nagyobbnak látszanak a KEYone fényes felületű gombjainál, vagyis a gépelési komfort javulhat az új modellnél.

key2-button-tease.jpg

Bónusz2: Változatlanul a gombsor része lesz a szóközbillentyűbe rejtett ujjlenyomat-szkenner, ami szerintem az egyik legmenőbb funkció az okostelefonok mezőnyében manapság.

Mindennél alighanem jóval részletesebb infók jönnek majd június 7-én, amikor a KEY2 New Yorkban teljes pompájában bemutatkozik. Addig is figyeljétek a híreket, eseménydús napok, hetek jönnek!

Címkék: teaser key2
süti beállítások módosítása