A RIM kommunikációjában láthatóan manapság központi szerepet játszik az új táblagép, a PlayBook, ami nyilván nem véletlen, a szakma és a márka rajongói egyaránt sokat várnak az iPad után az első, kvázi zárt pltaformra épülő tablet megjelenésétől. Rosszmájúak szerint a RIM ha akar sem nagyon tud mostanában másról beszélni, mint a PlayBookról, hiszen új, ütőképes telefon egyelőre nemigen van a tarsolyban, bár Lazaridis nemrég kétmagos processzorokkal ellátott, QNX-alapú BlackBerryket vizionált - csak éppen nem tudni, pontosan mikorra.

Egyelőre a PlayBook szállításával kapcsolatban sincs még konkrét dátum, mindenesetre annyival beljebb jutottunk a negyedéves eredményeket ismertető tegnapi befektetői konferencia után, hogy a RIM nem számol bevételi oldalon a február 26-án véget érő negyedik pénzügyi negyedévében a PlayBookkal. Tekintve, hogy a gyártó korábbi ígérete szerint a tablet még az első naptári negyedévben megjelenik a tengerentúlon, mindez azt feltétlezi, hogy február legvégén, vagy márciusban debütálhat Észak-Amerikában a kütyü.

Mindez annak ismeretében nem túl jó hír, hogy a PlayBookot csak a második naptári negyedévre ígérték Európának, és mivel bevallottan elsősorban a honi piacokat akarják ellátni a cégnél, ezért a raktárkészlettől és a kereslettől függően elképzelhető, hogy a nagyobb európai piacokon is csak valamikor a nyár közepén debütál a RIM tabletje.

süti beállítások módosítása