A hétvége talán egyik legfontosabb híre, hogy az utóbbi napokban a Twitter megtagadta a hozzáférést az olyan, BlackBerryken rendkívül elterjedtnek minősülő twitter-kliensek számára, mint az ÜberTwitter, vagy a Twidroyd. Bár nálunk a mikrobog-használat kevéssé népszerű, a tiltás összességében számos hazai felhasználót is érint.

Az ÜberTwittert fejlesztő ÜberMedia tegnap sajtóközleményt adott ki, melyben kifejtette, a Twitter azért függesztette fel a kliensek hozzáférését, mert úgy vélik, az ÜberMedia több ponton megsérti a szolgáltatás felhasználási feltételeit. Hogy konkrétan mik ezek a pontok, arról nem nyilatkoztak a készítők, hozzátették azonban, hogy a kért változtatásokat átvezették, és hamarosan megkezdődik a módosított alkalmazások terjesztése.

A Twitter ezzel együtt az ÜberTwitter név használatát is kifogásolta, ennek hatására a program neve változni fog, valószínűleg ÜberSocial-re. Hogy mindez milyen fényt vetít az egyik legnépszerűbb, BlackBerry-specifikus Twitter-kliens jövőjére, egyelőre nem tudni, mindenesetre a RIM gyári Twitter-alkalmazásán túl így is marad szép számmal alternatíva (pl. Seesmic, TweetDeck)...