Február közepén - konkrétan nagyjából két hete - felmerült, hogy a Vodafone okostelefon-aloldalán egyáltalán nem szerepel BlackBerry, nemhogy a kiemelt kínálatban, hanem az összes okostelefon-ajánlatban sem. Nohát, azóta annyi változás történt, hogy megjelent egy "Üzleti kínálat" menüpont is az oldalon - na mondom, ha itt sincs BlackBerry, akkor tényleg külön kategóriát képezhetnek a RIM készülékei a Vodánál.

Pedig itt sincs BlackBerry.

Van viszont a kötelező büszkeség, a Vodafone (Huawei) 845, illetve még szám szerint 13 (!) droidos mobil, symbianos és badás csodák, plusz persze mindenféle iPhone. Mindezt úgy, hogy a platformok felsorolásánál továbbra is ott virít a BlackBerry OS, és van egy mindenki számára elérhető, fizetős alkalmazásokat kínáló piactér is, amit azért nem mindegyik platform mondhat el magáról Magyarországon.

Tény és való, hogy ma már kevesebb versenyelőnyt nyújt egy BlackBerry az üzleti szférában, mint régebben, meg minden magára valamit is adó manager iPhone-t akar kisírni a főnöktől, de azért meglehetősen bizarr, hogy pont a BlackBerryk hiányoznak egy szolgáltató üzleti okostelefon-kínálatából, legalábbis ami a promóciós részt illeti.

Bocs fiúk, mi?