A tegnap szóba került egy lopás esetén használható biztonsági alkalmazáshoz, a BlackBerry Protecthez hasonló funkciókat nyújt a Kaspersky Mobile Security 9 nevű komplex mobil biztonsági programcsomag, mely a legújabb verziójával BlackBerry és Android támogatást is kapott. Szinte közhely, hogy az okostelefonok terjedésével a klienseket veszélyeztető kockázat is nő, erre próbál megoldást találni az egyelőre csak az Észak-Amerikai ügyfelek számára elérhető program.

A Kaspersky Mobile Security 9 így egyebek mellett segít megtalálni az elveszett, vagy ellopott telefonokat, távoli zárolást lehet végezni vele, emellett van egy vicces funkciója, ami akkor jön jól, ha a tolvaj SIM-et cserél a mobilban: a SIM watchnak nevezett rendszer jogosulatlan kártya esetén azonnal elküldi a kártyához tartozó telefonszámot egy előre beállított e-mail címre.

A program emellett szűri a bejövő hívásokat és SMS-eket, valamint tud néhány olyan funkciót, amit a BlackBerryk amúgy is élből ismernek (például fejlett tartalomtitkosítás). Ettől függetlenül jó látni, hogy egy ilyen patinás cég is lát fantáziát abban, hogy támogassa a platformot, jóllehet az összes megoldás közül talán a BlackBerryk szorulnak rá a legkevésbé arra, hogy külső fejlesztőtől származó programok védjék őket.

süti beállítások módosítása