Mivel ma iPad-napot tart kvázi mindenki, aki kicsit is érdekelnek a tabletek, alighanem kevés figyelmet szentel a nagyközönség a riválisoknak, így a kereskedelmi forgalomban még meg sem jelent PlayBooknak. Ezt sürgősen kompenzálunk kell!

A RIM valamikor az első negyedévre ígérte a tabletjét, vagyis a PlayBookoknak legkésőbb március 31-ig a boltokba kéne kerülniük. Ha lehet hinni a BGR-nek, ez a határidő nem fog teljesülni, a kanadaiak ugyanis április 10-én küldenék boltokba a szép reményű PlayBookot. Az oldalnak állítólag tegnap erősítették meg, hogy a PlayBookokon futó BlackBerry Tablet OS végleges verziója a hónap utolsó napján jelenik meg, ami egyben azt is jelenti, hogy a vásárlóknak az első bekapcsolás után, pontosabban amikor az eszköz először az internetre kapcsolódik, frissíteniük kell/ajánlott a szoftvert.

A mostani pletykákkal alapvetően két probléma is adódik szerintünk: egyrészt egy ilyen kulcsterméket nem végleges operációs rendszerrel piacra küldeni nagyjából egyenlő lenne az öngyilkossággal, a RIM ezzel az üzleti felhasználók egy jelentős részében olyan visszatetszést keltene, amit alighanem nagyon komolyan megéreznének a kezdeti eladások.

Másfelől a dátum is gyanús, április 10. ugyanis vasárnapra esik, és szerintünk eléggé valószínűtlen, hogy ezen a napon indulna be a forgalmazás, akkor már a 8. vagy a 11. sokkal életszerűbb időpontnak tűnhet.

Meglátjuk, mi már nagyon várjuk a bejelentést az árakról, nem utolsósorban arról, hogy errefelé mikor lesz kapható a tablet.

Címkék: rim playbook tablet
süti beállítások módosítása