Március elején többedmagunkkal kissé hitetlenkedve fogadtuk a hírt, miszerint a BlackBerry Messenger, a BlackBerryk egyik exkluzív szolgáltatása rövidesen más platformokon is megjelenhet, ezzel keresztplatformossá téve az alkalmazást. A MacRumors szerint az iOS-re fejlesztett változat gyakorlatilag már készen van, hamarosan az App Store-ban is megjelenik.


Nyugi van, képünk csak illusztráció!

A kiszivárgott infók szerint a program konkrétan április 26-án debütál az Apple alkalmazás-piacterén, ezt állítólag maga Jim Balsillie társelnök-vezérigazgató jelentette be egy tegnapi konferencián Torontóban. Balsillie hozzátette, hogy a RIM más szolgáltatásokat is portol majd iOS-re, hogy ezek pontosan mik lesznek, arról egyelőre nincs konkrét információ. A konferencián az is elhangzott, hogy az iOS5 új üzenetjelzési funkciójának megjelenése után a programból érkezik majd egy nagyobb tudású update is.

A dolog két szempontból is módfelett érdekes: legjobb tudomásunk szerint az Apple nem arról híres, hogy előre közli, mikor tesz elérhetővé az App Store-ban egy alkalmazást, másfelől viszont meglehetősen különös lépés, hogy pont a RIM egyik legnagyobb tengerentúli konkurense ragadtatja el magát arra először, hogy az új generációs okostelefonok részéről támogatást nyújtson BlackBerry szolgáltatáshoz.

süti beállítások módosítása