A BlackBerry World tegnapi keynote-jának kétségtelenül legérdekesebb momentuma volt, amikor Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója egyszer csak megjelent a színpadon, és átvette a szót Mike Lazaridistől. Abban a pillanatban alighanem minden jóérzésű BlackBerry-tulaj előtt lepergett az élete, hiszen tudvalevő, hogy Ballmerék mostanában szeretnek mobilgyártókat bevonni a Windows Phone 7 ernyője alá.

Jelen esetben szerencsére nem ez történt, a RIM-ből nem lesz második Nokia (legalábbis nem ezen a téren), Ballmer a rendelkezésére álló néhány percben a RIM és a Microsoft stratégiai együttműködését vázolta fel, mely egyelőre abban merül ki, hogy a Bing szolgáltatásokat szerves(ebben) integrálják a BlackBerryk kezelőfelületébe.

De mit is jelent pontosan mindez? A jelenleg tudható információk szerint a jövőben a Bing lesz a BlackBerryk alapértelmezett keresőmotorja, emellett a Bing térképeknek is ott lesz a helye a BlackBerryken - a tegnapi demóból arra lehet következtetni, hogy mélyen az operációs rendszerbe integrálva.

Hogy ezzel azonnal jobbá fordul az életünk, és később ezért bebocsáttatást kapunk a mennyek kapuján, azt erősen vitatjuk. Először is, legalábbis jelzésértékű a számunkra, hogy a Bing szolgáltatások erősen az Egyesült Államok és közvetlen szomszédaira koncentrálnak, egy jó csomó feature nemhogy Magyarországról, de Európából sem érhető el.

Hogy mást ne említsünk, az App Worldben elérhető egy Bing alkalmazás (ami mit tesz a véletlen éppen tegnap frissült), jellemző azonban, hogy kizárólag az USA-ban élők számára használható az App.

Ami azt illeti, a RIM-Microsoft összeborulás jelenleg inkább tekinthető üzenetnek az iparág számára, mint valós, a felhasználók teljes táborát érintő, jelentős változásnak. A Microsoftnak alighanem kapóra jön a RIM a Google-lal folytatott ádáz küzdelmében, más kérdés, hogy a kanadaiaknak miért állhat érdekében az összeborulás a Microsofttal.

Szerintetek ki jár ezzel az egésszel jól? A RIM? A Microsoft? A felhasználók? Ad abszurdum mindenki?

süti beállítások módosítása