Ha olvassátok a netes szaklapokat, bizonyára értesültetek már róla, hogy a T-Mobile július elsejével új adatroaming-konstrukciókat vezet be a kínálatába, melyek az okostelefonok külföldi használatát teszi olcsóbbá. Vagyis csak bizonyos okostelefonok esetében teszi ezt, legalábbis egyelőre.

Aki eddig nem hallott róluk, azok kedvéért elmondjuk, hogy a Travel & Surf nevű tarifaopciók az aktiválástól számított 24 óráig kínálnak 10 és 50 MB roaming adatforgalmat 26 EU-országban, plusz Lichtensteinben, Norvégiában és Izlandon. A két csomag díja 690 és 1990 forint. Lesz még egy egyhetes konstrukció is, 250 megabájt adatforgalommal, 10.590 forintért.

Megkérdeztük a szolgáltatót, hogy ezek a tarifák vonatkoznak-e a BlackBerry internetszolgáltatásra, ám sajnos azt a választ kaptuk, hogy egyelőre változatlanok a BIS roaming feltételei, vagyis a szolgáltatás roamingkörnyezetben továbbra is marad irgalmatlanul drága az egyszeri felhasználó számára (nem árt tudni, hogy a BlackBerry szolgáltatások árát nem szabályozza hatósági szinten az Európai Unió úgy, mint a normál roamingtarifákat).

A T-Mobile sajtóosztályán kérdésünkre közölték, hogy ettől függetlenül a jövőben mindenképpen szeretnék csökkenteni a BlackBerry szolgáltatás roamingdíjait is, ennél több konkrétumot azonban egyelőre nem árultak el.

Reméljük ha lesz változás, az még a nagy nyári szabadságolások előtt megérkezik, különben legközelebb a téli síszezonban élvezhetjük a hatását az árcsökkentésnek.

Figyelem, megváltozott az e-mail címünk! Mostantól az info@berryblog.hu címre küldhetitek a posztjavaslatokat, ötleteket, kritikákat, vagy bármit, ami eszetekbe jut, és van valami köze a BlackBerrykhez. Ne kíméljetek minket!

Címkék: roaming bis t mobile
süti beállítások módosítása