Bevallom, amikor az Android és iOS platformokon elkezdődött az Angry Birds őrület, nem értettem, miért őrült meg hirtelen annyi ember egy ilyen végtelenül bugyuta játékért. Aztán pár hónappal ezelőtt letöltöttem a PlayStation-re, és megértettem: vicces grafika, jópofa hangeffektek, és mesterien belőtt pályánkénti játékidő, aminek köszönhetően a program akkor sem frusztrálja a játékost addig a szintig, míg legszívesebben földhöz vágná a telefonját, ha századszor sem sikerül kinyírni a disznókat.

A BlackBerry-platformra a világ talán legismertebbé vált modern mobiljátéka (a világ legismertebb mobiljátéka titulust még mindig a Snake-nek tulajdonítjuk) nem készült el, állítólag mert a rendszerkörnyezet, meg a gyenge hardver ezt nem tette lehetővé. A Smarter Appsnál ezt máshogy látták, ezért kiadták az egy az egyben Angry Birds mintájára létrehozott Angry Farmot, ahol nem madarakkal, hanem mindenféle háziállatokkal (köztük disznókkal!) kell nem disznókra, hanem rókákra lövöldözni. A csúzli maradt változatlan. Brilliáns, egyben szerfelett eredeti ötlet.

A többi kritikáért kattints tovább!

Ha az ember kipróbálja az Angry Farmot, azonnal képet kap arról, hogy miért nem készült el az Angry Birds a BlackBerrykre. A játék fájóan döcögősen fut a mai androidos csodákhoz képest meglehetősen gyengécskének számító telefonokon, ráadásul ami az Angry Birdsben zseniálisan lett megvalósítva (a fizika), az itt csak részlegesen működik: a pályák eleve kevesebb elemből állnak, nem semmisülnek meg olyan látványosan, mint az eredeti játékban, a rókák pedig gyakorlatilag azonnal kimúlnak, ha rájuk esik valami, vagy meglöki őket egy pályaelem.

Az Angry Farmmal azonban mégsem ez a legnagyobb probléma. A gond az, hogy míg az Angry Birds vicces (najó, ezt többen legalábbis vitatják, de ettől most tekintsünk el), addig a Smarter Apps játéka egyáltalán nem az, sem a grafika, sem a hangok nem ütik meg azt a szintet, amit az Angry Birds képvisel, és ami miatt az Angry Birds-et milliók imádják.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy az Angry Farmért 5 eurót kérnek (az alapjáték 120 pályát tartalmaz), biztosak vagyunk benne, hogy több ember lelki szemei előtt lepereg az a képsor, amikor kaszával és vasvillával rontanak be a Smarter Apps főhadiszállására, hogy a farmvilág igazi mulatságaiba bevezessék a fejlesztőket.

Aki ezek után még kedvet érez hozzá, próbálja ki a játékot, ehhez az alábbi QR-kódot kell beszkennelni az App World telefonos klienssel. Jó szórakozást!

Címkék: angry farm birds
süti beállítások módosítása