Akkor hát eljött ez a nap is, június 16-án új lap kezdődik a RIM európai történetében, ma kerül ugyanis a boltokba a PlayBook, első alkalommal az öreg kontinensen, vagy legalábbis Nagy-Britanniában. Pontosabban kapni eddig is lehetett (még itthon is), de azok a példányok mind az amerikai piacról érkeztek ide, magánimport útján, amerikai jótállással, nehézkesen megoldható garoztatással, kétes szervizellátottsággal.

Ennek az időszaknak vetett a mai nappal véget a RIM, mely a következő hetekben Anglia mellett Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban és Hollandiában is a boltokba küldi a PlayBookot. Az euróban mért árat egyelőre nem tudni, ami az angol fogyasztói árat illeti, a Carphone Warehouse korábbi közleménye alapján tudni lehet, hogy a 16, 32 és 64 gigabájtos példányért 400, 480 és 560 fontot kérnek majd, ami forintra átszámolva körülbelül 122 ezer, 146 ezer és 170 ezer forintnak felel meg.

A PlayBookot egyébként - akárcsak a tengerentúlon - Európában sem csak a mobilszolgáltatók forgalmazzák majd hivatalosan (ellentétben a BlackBerrykkel), hanem a nagyobb áruházláncokban is fellelhető lesz a tablet, persze ki tudja, milyen áron. Mindez nem jelenti azt, hogy a mobilosoknál nem lesz kapható egyáltalán, remélhetőleg valamelyik operátor lát majd benne fantáziát itthon, és az androidos holmik mellé beilleszti a kínálatba (tudvalevő, hogy iPad egyiküknél sincs).

Hello PlayBook, köszöntünk Európában!

Címkék: európa playbook