Mivel alapvetően szeretem a BlackBerrymet, meg a zenét, nem túl meglepő módon azok közé az emberek közé tartozom, akik a mobiljukkal sok zenét hallgatnak. Sajnos a gyári headset-megoldások erre a célra (minőségi zenehallgatás) kevéssé alkalmasak, az itthon fellelhető meglehetősen kevés alternatíva mellett ezért érdemes lehet a külföld felé, ad abszurdum a nagy vízen túlra kacsintgatni.

Jómagam hónapok óta kerestem a megfelelő headsetet a Torch-hoz, midőn ráakadtam a kaliforniai székhelyű, kissé keleties jellegű márkanévvel ellátott MEElectronics oldalára. A headsetekre és füldugaszokra specializálódott cég fülbe dugható zajkeltők meglehetősen széles tárházát kínálja, közülük az egyik legjobb ár/érték arányú modell külföldi tesztek egybehangzó véleménye szerint az M9, illetve annak mikrofonnal ellátott változata, az M9P headset.

Próba szerencse alapon megrendeltem egy példányt az amerikai gyártó webáruházából, ahol most 25 dollárért, plusz 7 dollár postaköltségért, tehát összességében ötezer-párszáz forintért árulják a holmit. A pozitív review-k mellett meggyőzött, hogy az M9P headset-funkciója száz százalékban kompatibilis az újabb BlackBerrykkel, így köztük a Torch-csal.

A részletekért kattints tovább!

A csomag kicsivel több, mint egy hét múlva megérkezett épségben és egészségben. A kissé puritán csomagolás a headset mellett öt különböző méretű és formájú, cserélhető füldugót tartalmaz (az M9P hallójáratba illeszkedő fülhallgató, az ilyeneknél figyelni kell rá, hogy a megfelelő méretű zárógumit használjuk, különben a szett a vártnál jóval rosszabbul szólhat), van továbbá egy kemény tok is a csomagban.

A fülesből két változat létezik, az egyik fekete, a másik alumínium színű burkolatot kapott, én az utóbbit rendeltem meg - ez amellett, hogy a burkolat más színű, ezüst-fekete kábelezést is kapott (a kábel végén egy kifejezetten kisméretű 3,5 milliméteres jackdugasz van). Maga a füldugasz rész egyébként alumíniumból készült, ami ebben az árkategóriában legalábbis meglepő, a formája révén pedig olyan, mintha egy-egy 9 milliméteres pisztolygolyó állna ki az ember füleiből.

De hagyjuk a formát, koncentráljunk a lényegre, a hangminőségre! A szett a gyári specifikációk alapján 20-20000 Hz-ig közvetít hangot, 95 dB-es érzékenységgel, 16 ohmon, így pusztán ez alapján meglehetősen átlagos darabnak tűnik, az M9P azonban tapasztalataim szerint árát meghazudtolóan jól szól.

A MEElectronics szettje az efféle megoldásokhoz hűen elsősorban a mélyebb és magas tartományokban erős, középen a részletek kezdenek kissé elveszni, de még bőven átlag feletti hangképet produkál a cucc (a szakma ezt V-alakú hangképnek nevezi). Az M9P ezzel együtt a legkülönfélébb zenei stílusokkal - árához képest - meglepően élvezhető eredményt produkál, legalábbis az én laikus füleim számára.

Az elmúlt időszakban többféle headsetet és fülhallgatót is kipróbáltam, beleértve a BlackBerry Premium Headsetet is, a MEElectronics M9P a maga 5-6 ezer forintos árával azonban a nála több ezressel drágábban árult szettekre is rávert.

Akinek egy jó, BlackBerry-kompatibilis headsetre van szüksége, de nincs a célra egy kisebb vagyona, a hülye név ellenére bátran szavazzon bizalmat a MEElectronics M9P-nek - biztosan nem fog csalódni.

süti beállítások módosítása