Érdekes híreket kaptunk régi tiszaújvárosi informátorunkról a Monaco/Monza kódnéven futó full touch BlackBerryről, mely állítólag már nem Storm márkanév alatt fog piacra kerülni, mivel a brandet sikerült teljesen leamortizálni a korábbi, sikertelen projektekkel.

Akár Storm, akár Volt márkanéven kerül a boltokba az új érintőkijelzős BlackBerry, az biztos nem a közeli jövőben lesz - állítja beépített emberünk. Bár korábban olyan híreket is rebesgettek, hogy a próbagyártást leállították, és a projektet törölték, ezt biztosan cáfolhatjuk, a próbagyártás tapasztalatai alapján ugyanis szeptemberben indulhat a mobil sorozatgyártása a tiszaújvárosi Jabil üzemben.

Részletekért kattints tovább!

A RIM-nek a tiszaújvárosi mellett még két szerződéses gyára van, egy Kanadában és egy Mexikóban, a miénk jellemzően az európai piacot látja el készlettel, vagyis a fentiek nem jelentik feltétlenül azt - feltételezve, hogy a három gyárban nem egyszerre indul a termelés , hogy az újdonság szeptembernél előbb biztosan nem lesz kapható sehol.

Az új Storm-utód egyébként minden tekintetben megfelel majd a mai kor követelményeinek, hiszen a 3,7 hüvelykes képátlójú, 800x480 pixeles képátlójú kijelző mellé 1,2 GHz-es processzor és 768 MB memória jár majd, a platform pedig a legújabb, de még mindig Java-alapú OS7 lesz.

És persze a mobilok egy részén a "Made in Hungary" felirat szerepel majd.

süti beállítások módosítása