Tegnap az Inside BlackBerry, a RIM hivatalos blogja több érdekes információt is közzé tett a BlackBerryk - többnyire szerény választékuk miatt - sokat szidott alkalmazás-piacteréről, az App Worldről. A posztból többek közt kiderült, hogy a kicsivel több, mint két évvel ezelőtt indult piactér, a megjelenése óta rengeteget változott, mind a PC-s felületet, mind a mobilos alkalmazást tekintve.

A múlt héten éppen a böngészőből használható App World alakult át meglehetősen markánsan, most pedig a mobilos kliens lépett verziót, a legfrissebb, 2.1.4.9-es kiadás után ráadásul hamarosan érkezik a 3-as változat, mely a böngészős felülethez igazodva teljesen átalakul majd.

 
Így fog kinézni a 3.0-s App World?

Az Inside BlackBerry bejegyzésében azt írja, hogy az App World 3-as kliens első publikus bétája várhatóan még ebben a hónapban napvilágot lát, és - bár ez már a mi tippünk - aligha kell őszig várni a végleges verzióra.

A részletekért kattints tovább!

Ami a számokat illeti, a BlackBerry App World jelenleg közel 100 országban érhető el (köztük február óta Magyarországon), a piactérről naponta átlagosan 3 milliószor töltenek le tartalmat, a teljes letöltésszámláló pedig a napokban lépte át az egymilliárdos határt.

Tekintve, hogy a BlackBerry platform sosem tartozott az alkalmazásokban bővelkedő rendszerek közé, ez azért elég szép teljesítmény, még akkor is, ha az App Store már több mint két éve elérte az egymilliárdos határt (most éppen 15 milliárdnál tart), a mobilos alkalmazások mekkájának tartott, agyonsztárolt Android Marketnek viszont csak tavaly augusztusban lett meg ez a szám, és most is csak háromszor annyin áll a számláló, mint az App World esetében.

Bár az Inside BlackBerry erről mélyen hallgat, azért a teljességhez hozzátartozik, hogy az App Worldben elérhető alkalmazások és tartalmak száma nem éri el a 40 ezret, ezzel a RIM piactere messze elmarad a riválisoktól. Érdekes lesz nyomon követni, hogy a platformváltással hogyan nő majd a BlackBerryre fejlesztett appok száma.

Ti mennyivel járultatok hozzá az egymilliárd letöltéshez?

Címkék: world blackberry app
süti beállítások módosítása