Jó rég írtunk már a PlayBookról, az utóbbi hetek eseménysodrában valahogy úgy általában feltűnően kevés figyelmet kapott a RIM első tabletje. A lassan három hónapja kapható (repül az idő, mi?), számos vélt vagy valós hiányossága miatt szidott kütyü kapcsán érdemes felidézni, hogy az eltelt hónapok során milyen adósságait törlesztette a gyártó.

...

Bár a PlayBookhoz egyre-másra érkeztek a BlackBerry Tablet OS frissítések, a BlackBerryket népszerűvé tevő platformalkalmazások közül eddig egyedül a BlackBerry Messenger úgy-ahogy működő portját sikerült megvalósítani, a többi PIM-alkalmazás, így például a levelezőprogram, vagy a naptár, illetve a feladatok app továbbra is hiányzik. Pedig Jim Balsillie április második felében egy a hiányzó funkciókat firtató kérdésre még azt mondta, úgy véli, hogy 60 napon belül megoldott lesz a teljes PIM-támogatás.


BBM már van, igaz a csoportokat még nem kezeli

Mi meg úgy véljük, hogy nem nagyon sikerült tartani a tempót - persze azóta történt egy, s más a cég háza táján, hovatovább a fejlesztői csapatot sürgős ütemben rá kellett állítani a telefonokra, így érthető, hogy a tabletre kevesebb figyelmet fordított a RIM. Ami azt illeti, bizonyos szolgáltatásokat használva azért elég jól el lehet lenni a PlayBook natív böngészője segítségével (pl. Gmail, vagy Google Calendar), ettől függetlenül minden elvesztegetett nap a konkurencia malmára hajthatja a vizet.

Ennél csöppet kínosabb, hogy a tulajok beszámolói szerint a BlackBerry párosítást (BlackBerry Bridge) sem sikerült még tökéletesre csiszolni a messzi Kanadában, vagyis a RIM tulajdonképpen a törzsvásárlóit szívatja, idestova három hónapja. Azért jó hírünk is van: talán pont a Bridge problémákra jelent majd orvosságot az 1.0.7-es BlackBerry Tablet OS frissítés, ami a pletykák szerint pénteken jelenhet meg, de PIM-támogatás továbbra sem lesz benne.

Van köztetek PlayBook-tulaj? Ti meg vagytok elégedve a tablettel?

Címkék: pim rim playbook
süti beállítások módosítása