A GPS-képes okostelefonok idejével a különféle fitnessz-alkalmazások a reneszánszukat élik, és hát lássuk be, manapság mindennél nagyobb szükségünk van rá, hogy valamivel motiváljuk magunkat a mozgásra. Miért ne lehetne ebben társ a mobiltelefon, illetve egy azon futó alkalmazás?

A különféle fitten tartó appok közül BlackBerry platformon minden bizonnyal az Endomondót használják a legtöbben, nem minden alap nélkül. Az ingyenes és fizetős változatban elérhető app igazi személyi edző, bár az anyázás elmarad, ha valamit nem csinálunk jól, és a hölgyeket disznó viccekkel sem szórakoztatja, ellenben követi a napi edzésünket, az útvonaltól és a sportágtól függően kalóriafelhasználást számol, valamint a mai divatnak megfelelően minden lehetőséget megad arra, hogy világgá kürtöljük, ha sikerült két óra alatt lekocognunk öt és fél kilométert.

Az Endomondóval nem csak saját rekordjainkat döntögethetjük meg, hanem barátainkkal is vetélkedhetünk, jó kis virtuális háziversenyt szítva ezzel, és mielőtt végképp szívinfarktust kapnánk, még arra is figyelmeztet a program (a megfelelő kiegészítők - például pulzusmérő óra - segítségével), hogy ideje kicsit visszavenni a tempót. Már csak a frissítő hiányzik!

Az Endomondo letölthető az App World PC-s áruházból, vagy az alábbi QR-kód beszkennelésével.