Tegnap az előzetes menetrendnek megfelelően megérkezett a BlackBerry Tablet OS 1.0.7-es verziója, vagyis a PlayBook operációs rendszere ismét frissült. Az újdonságok körébe továbbra sem került ugyan be a joggal hiányolt PIM-támogatás, van viszont egy nagyon fontos újítás, aminek bizonyára sok meglévő és jövőbeli PlayBook-tulajdonos örülni fog.

Az új operációs rendszerben a RIM kiterjesztette a nyelvi támogatást, így a tablet menüje mostantól 15 új nyelvre állítható be az eddigi, világnyelvekre szorítkozó választék mellett. A legjobb hír, egyben jelen poszt születésének apropója, hogy az új nyelvek közt szerepel a magyar is, vagyis a PlayBook teljes magyar lokalizációt kapott, ezzel tulajdonképpen minden készen áll arra, hogy a kütyü nagyobb plénum előtt is debütáljon itthon.

Talán nem is kell már erre olyan sokat várni, korábban a forrásainktól azt az információt kaptuk, hogy a PlayBookot feltételezhetően a harmadik negyedév során kezdik itthon forgalmazni, márpedig már 19 napja a harmadik negyedévben járunk.

Hogy a magyar nyelvi támogatás más, lokalizációval kapcsolatos hiányosságot is javított-e (pl. hiányzó ékezetes betűk támogatása), azt nem tudjuk, ha esetleg valaki már letöltötte az eszközre az új verziót, jelezze nekünk, mi újság ezen a téren!

Lapzárta után érkezett: A frissítés terjesztését kedd esete ideiglenesen leállította a RIM, mivel számos felhasználó panaszkodott a BlackBerry Bridge szinkronizációval kapcsolatos problémákra. Javítás állítólag még a héten lesz.

Kösz a képet Bencének!

süti beállítások módosítása