Tudtuk, hogy el fog jönni ez az idő, hiszen a RIM korábban bejelentette már, hogy lesz a PlayBookra egy Android futtatókörnyezet, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar eljön az az idő. Az Android App Player nem hivatalos, fejlesztői változata tegnap esete került fel az internetre (letöltési linkek a programot kiszivárogtató N4BB! oldalán), biztos, hogy az éjszaka egy szemhunyásnyit sem aludtak a kísérletező kedvű PlayBook-tulajdonosok.

Persze ezzel még nem jött el a kánaán és a szoftveráradat a PlayBook-tulajok számára, hiszen az androidos appok futtatása azért egyelőre kissé körülményes, valamint a futtatókörnyezet is szaggat, de legalább működik.

Az Androidra fejlesztett alkalmazások futtatásához először is fejlesztői módba kell kapcsolni a PlayBookot, valamint telepíteni kell az Android SDK-ból a platform tool csomagot, illetve a Java JDK-t. A programok futtatásához szükséges további lépések az N4BB! bejegyzésében olvashatók, mindenesetre mérget azért senki ne vegyen rá, hogy ezzel a módszerrel minden androidos szoftver elindul majd a PlayBookon.

Update: A RIM máris reagált arra, hogy kijutott a kontrollált zónából az Android App Player. A cég szerint a program egy korai, hibáktól hemzsegő bétájáról van szó, ezért senkinek nem ajánlják a telepítését. Az első publikus béta megjelenését még a nyárra ígérik a kanadaiak.

süti beállítások módosítása