Régóta tudjuk, hogy a PlayBook bizonyos feltételek mellett képes lesz androidos alkalmazásokat futtatni, és bár nem mintha ez lenne a fő selling point az eszköznél, sokan várják azért az Android App Player nevű futtatókörnyezet érkezését a RIM tabletjére.

A hét elején felröppentek olyan pletykák, melyek szerint a futtatókörnyezet fejlesztésén lassított a gyártó, így az csak valamikor az év végén jelenik meg - a CrackBerry szerint viszont ez úgy ahogy van kamu,  minden az eredeti terveknek megfelelően halad. A fejlesztők állítólag két-három héten belül, vagyis még augusztusban megkapják a portoláshoz szükséges összes eszközt, illetve dokumentációt. Ezek után elvileg pár héten belül - valószínűleg még szeptemberben - megjelenhetnek az első androidos appok a PlayBookra.

A legnagyobb kérdés az App Player kapcsán persze továbbra is az, hogy miért építene a BlackBerry Tablet OS-re egy fejlesztő, ha az alkalmazása androidos változatát is képes futtatni a PlayBook. Az App Player futtatása talán nem a legjobb módszer arra, hogy a QNX -alapú platformra, illetve az Adobe AIR felé terelje a programozókat a gyártó, de az is megeshet, hogy végül bejön ez a taktika a RIM-nek, akinek így egy igazán sokoldalú, széleskörű támogatással bíró eszköz lehet az ütőkártyája.

süti beállítások módosítása