Akinek saját tulajdonú BlackBerryje van, remélhetőleg használatba vette már a BlackBerry Protect alkalmazást, mely tipikusan azok közé az appok közé sorolható, melyeket többnyire csak akkor indítunk el, ha baj van. Akkor viszont nagyon jól jönnek.

A BlackBerry Protect kisvállalati verziójának megjelenését régóta ígéri a RIM, most ha minden igaz meg is érkezett (bár a weboldalon még nem érhető el) a BlackBerry Management Center nevű, felhőalapú alkalmazás, mellyel egy legfeljebb száz BlackBerryből álló flotta menedzselhető - hasonló eszközökkel, mint a BlackBerry Protect.

A BlackBerry Management Center így többek közt képes lementeni a leveleket, a névjegyzéket, a jegyzeteket és naptárbejegyzéseket, valamint segít, ha a telefont elhagyja, elveszti a felhasználó. A rendszergazda kezében lévő alkalmazással távolról törölhető a telefon teljes tartalma, aktiválható a csengetéses riasztás, valamint kiíratható mindenféle felirat is a kijelzőre, mint például "Zolikám, gyere be dolgozni, de azonnal!". Sajnos Zoli pontos helyzete nem lőhető be a neten keresztül, mint a BlackBerry Protectnél a nyomkövetés esetében, de nem kizárt, hogy ezt egy későbbi verzióban pótolja a RIM.

A megoldás mint említettük, legfeljebb száz BlackBerryt kezel egyszerre, emellett a céges levelezésnek valamelyik ismert webes e-mail szolgáltatáson kell keresztül mennie (Gmail, Yahoo, Windows Live Hotmail).

süti beállítások módosítása