Tegnap délután igazi kommunikációs krízishelyzetet éltem át, az ellenségeimnek sem kívánom, szörnyű volt, tényleg. Sokkoló. Egyik pillanatról a másikra eltűntek a BlackBerrym inboxából az e-mailek.

Központosított inboxot használok, vagyis nálam minden típusú üzenet egy helyre ömlik be. Szerintem a BlackBerryk egyik legnagyobb előnye ez, van aki káoszt lát ebben az elrendezésben, van aki békét és harmóniát - mint én. De ha csak a Facebook-értesítők és SMS-ek (azok közül sem mind) jelennek meg itt, e-mailek nem, az nagyon-nagyon rossz jel.

Természetesen próbálkoztam mindennel, hogy újra összekalapáljam valahogy a külvilág felé kapcsot jelentő inboxomat a teljes tartalmával (három e-mail postafiók van bekonfigurálva BIS alá), de az addig kezesbárányként viselkedő BlackBerrym hirtelen egy makacs, életemet megkeserítő szörnyeteggé változott. Még a szervizkönyvek újraküldése sem segített, meg az akku kiszedése sem, pedig az aztán egy BlackBerry minden bajára orvosság. Aztán persze otthon megmutattam, ki a főnök: egy mentésből újrahúztam a telefont (egyébként otthon meg a vezetékes net nem működött, hogy teljes legyen az öröm).

Jobb híján arra tudok tippelni, hogy valamilyen üzenet akasztotta ki, és hülyítette meg teljesen szegény telefont, mert visszaállítás és a fiókok teljes kisöprése után végül újra helyreállt a rend és a fegyelem. 

Az eset tanulsága kapcsán nem tudom elégszer hangsúlyozni: mentsétek, ami menthető!

Lehetőleg hetente legalább egyszer.

Címkék: krízis inbox