Ennyi volt, 2011-ben vége a nyárnak, bármily hihetetlenül is hangzik mindez, hiszen alig több mint egy hete rögtönzött kutatásunk azt derítette ki, hogy a BeWeather a legtöbb felhasználónál legalább 35 fokot jelez árnyékban. Jó, most lehet vitatkozni azon, hogy a csillagászati, vagy meteorológiai őszkezdetet tekintjük mérvadónak, akkor fogalmazzunk úgy, hogy itt a szeptember, az év egyharmada eltelt - de mi jön vajon ezután? Igen, a suli, meg a munka...

A viccet félretéve, a RIM részéről az utolsó hónapok sem telnek majd láblógatással, az biztos: nemsokára jön az Android App Player a PlayBookra, talán itthon is megjelenik végre hivatalosan a tablet, és ha már itt tartunk, a korábbi pletykák alapján nincs kizárva, hogy egy nagyobb, 10 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott PlayBookkal is meglepnek minket a kanadaiak.

Az OS7-es BlackBerryk nagy részét már bemutatta a RIM, ettől függetlenül várjuk még a full touch Curve-ot, illetve itthon abból a szempontból mindenképpen izgalmas lesz az év hátralévő időszaka, hogy az új mobilok jó eséllyel az év végéig hozzánk is megérkeznek. A gyártó közben gőzerővel dolgozik az első QNX-es "szupertelefonokon", melyek ugyanarra a platformra épülnek majd, mint a PlayBook és ugyanúgy lehet majd futtatni velük androidos appokat a már említett Android App Player segítségével.

Az év vége a szolgáltatások terén is tartogat újdonságokat, így jön a BBM Music közösségi zenemegosztó platform (csak nem hazánkba), minden bizonnyal verziót ugrik a BIS, ami a hírek szerint teljes BlackBerry ID-támogatást kap majd, és ne feledkezzünk meg az App World kliens rövidesen várható megújulásáról sem!

Summázva a fentieket, az év hátralévő hónapjaiban sem fogunk unatkozni, és garantálhatjuk, hogy bőséggel ontjuk majd rátok a híreket, beszámolókat a BlackBerryk háza tájáról. Nem elfelejteni, hogy a BerryBlog ebben az időszakban, pontosan három hónap múlva tölti be az egyéves születésnapját, amire sok meglepetéssel készülünk, de annyit szerintem előre elárulhatunk, hogy akkor különösen érdemes lesz velünk tartanotok!

Jó őszkezdetet mindenkinek!

süti beállítások módosítása