Az alábbi levelet egy lelkes olvasónk, Oliver küldte el nekünk, aki saját bevallása szerint többek közt a BerryBlogon leírtak alapján döntött úgy, hogy egy Bold 9900 vásárlására adja a fejét. Az elhatározást pár nappal ezelőtt tett követte, most pedig megosztotta velünk tapasztalatait az új szerzeményről:

Külsőre kicsit nagyobbnak tűnik, mint ez előző széria, viszont jóval vékonyabb. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy nőtt a kijelző mérete és a billentyűket még kényelmesebben el lehet találni.

A felhasznált anyagokat tekintve igazi prémium kategóriás telefonról beszélhetünk. Az iPhone 4-et idéző fém keret nagyon jól mutat rajta és a műanyagok minősége is rendben van.

A gyorsaságra nem lehet panasz, az 1.2 GHz-es proci minden helyzetben teszi a dolgát. Még egyszer sem éreztem, hogy megakadt volna bármelyik alkalmazás vagy folyamat. Egyedül – valami megmagyarázhatatlan okból – az App World-ből való letöltés lassul be.

A böngésző tényleg olyan gyors, mint ahogy ígérték. Wifi-vel néha gyorsabban tölt be oldalakat, mint a laptopom. Szépen és gyorsan megjeleníti az oldalakat és a szöveget is jól tördeli.

A menü szintén nem lassú. Szerintem nem túlzás ha azt mondom, hogy gyakorlatilag bármelyik menüpontba eljuthatunk 1 másodpercen belül. Azt hiszem ez inkább BB tulajdonság, de nekem kifejezetten tetszik, hogy minden ott van ahol keresem. Arról nem is beszélve, hogy az Universal Search segítségével még csak azt sem kell tudnunk, hogy hova akarunk menni, csak el kell kezdeni gépelni a főképernyőn azt amit keresünk és azonnal ki is választhatjuk a megfelelőt is az eredmények között. Akár az ujjunkkal is, mivel az új Bold már érintőképernyős. Hozzá teszem nagyon jól működik. Nagyon praktikus ha üzenet írás közben mondjuk csak egy smiley kellene és rá lehet bökni. Egy 2011-ben megjelenő telefonon ez már alapkövetelmény volt és a RIM jól oldotta meg, hozta a szintet.

A kamera maradt 5 megapixeles, de ennek a minőségére az előző modellnél sem lehetett panasz. A különbség itt annyi, hogy ebben egy fix fokuszú kamera kapott helyet. Az okát nem tudom, de a lényeg, hogy szép és kontrasztos képeket készít. A videó felvevő immáron 720p-ben, azaz HD-ben tud rögzíteni, amit egy képstabilizátor is segít (ez ugyancsak bekapcsolható fényképező módban is, így sokat segít ha gyenge fényviszonyok között fotózunk vagy remegne a kezünk).

Az üzemidőről még nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel amióta megvan a telefon folyamatos használatnak van kitéve és bizony estére teljesen lemerül. Szerintem normál használatnál 2 napot bír. Ezt növelhetjük ha odafigyelünk, hogy ha pld. kikapcsoljuk a wifi-t ha nem kell, vagy időzítve elaltatjuk a telefont éjszakára.

Amennyiben további kérdésetek lenne, szívesen válaszolok a kommentekben.

Köszönjük szépen Olivernek a beszámolót, ne feledjétek, már hozzánk is megérkezett a Bold 9900, nemsokára elolvashatjátok a BerryBlog saját, részletes tesztjét a témában.


Vegyél részt Te is a BerryBlog első fotópályázatán! Részletek, nevezési határidők és nyeremények az alábbi blogposztban!

süti beállítások módosítása