A QNX-alapú BlackBerryk érkezéséig elvileg már csak néhány hónap van hátra, a jó öreg Java-alapú BlackBerry OS tehát a fejlesztők örömére hosszú kínlódás után kileheli végre a lelkét. Ez elég sok változást hoz majd a platform életébe, mely valószínűleg a programozókat érinti leginkább, aki már látott korábban BlackBerryt, vagy PlayBookot, annyira valószínűleg nem fog megzavarodni első látásra az új OS-től.

Az interneten keringő legfrissebb pletykák szerint az operációs rendszer frissítési ciklusa ellenben gyökeresen megváltozik majd, konkrétan sokkal több javítás és frissítés lesz a QNX-es készülékekhez (eleinte erre valószínűleg nagy szükség is lesz). A RIM ezúttal új módszerrel, a szolgáltatókat kvázi megkerülve frissítgeti a telefonok szoftverét, mivel a hálózati paramétereket és a rádiós egységet kezelő szoftvermodult leválasztják a központi kernelről.

Mindez azt fogja jelenteni, hogy a QNX-es BlackBerryk esetében nem kell minden rendszerfrissítést az operátornak ellenőriznie és jóváhagynia az utolsó bitre kiterjedően, így nem kell szolgáltatótól függően hónapokat várni arra, hogy egy új szoftver elérhetővé váljon a telefonra. Nem kell többé továbbá a kiszivárgott, vagy más szolgáltató által már jóváhagyott verziókat trükkel telepíteni, az új "szupertelefonok" frissítése gyakorlatilag a PlayBooknál tapasztalt módszerhez hasonlóan működik majd.

Ha mindez igaz, az végső soron remek hír a felhasználóknak, aki rászánja azt a pár percet, vagy maximum fél órát a frissítésre, mindenképpen jól jár, hiszen az újabb rendszerszoftverekkel nem csak hibajavításokkal, hanem esetenként új funkciókkal is gazdagodik a kód.

Via N4BB!.


Vegyél részt Te is a BerryBlog első fotópályázatán! Részletek, nevezési határidők és nyeremények az alábbi blogposztban!

süti beállítások módosítása