Szakértők szerint nem csak a világ tőlünk nyugatabbra található részein, hanem nálunk is egyre jobban kezd felpörögni a foursquare közösségi helymegosztó szolgáltatás. Persze ezek többnyire ilyen önbeteljesítő jóslatok, de a DotDot.hu csapatának mindenkinél jobb rálátása van a hazai foursquare-használó közösségre.

A DotDot mérései szerint a szeptember 6-án mérföldkőhöz ért itthon a szolgáltatás, ezen a napon első alkalommal több mint tízezer magyar felhasználó osztotta meg ismerőseivel, barátaival a tartózkodási helyét.

Mindebből sajnos elenyésző azoknak a bejelentkezéseknek a száma, amiket BlackBerry okostelefonnal végeztek, pedig a nyugati országokban, és egy-egy BlackBerry-országban (például Indonéziában) óriás többségben vannak a RIM készülékeit használó foursquare userek, ráadásul az aktivitás is jóval magasabb az ő körükben.

Ha nem használod még a foursquare-t, próbáld ki bátran, a program ingyenesen letölthető az App World PC-s storefrontról, illetve az alábbi QR-kód beszkennelésével.

süti beállítások módosítása