A Research in Motion alkalmazás-piacterét, az App Worldöt felhasználói körökben gyakorta szokás lesajnálni szűkös választéka miatt, a fejlesztők számára azonban úgy tűnik az Android és az iOS mindent és mindenkit elvakító csillogása mellett is érdekes lehet a platform.

Egy az Evans Data által frissen készített amerikai felmérés során összesen 400 alkalmazásfejlesztőt kérdeztek meg augusztusban, melyik platformot miért részesíti előnyben. A megkérdezettek 47 százaléka már valamilyen módon kapcsolatba került az Android Markettel, míg 43 százalékuk készített alkalmazásokat az App Store-ba.

A BlackBerry App World penetrációjáról nincs százalékos adat, az Evans Data azonban külön kiemeli, hogy a BlackBerry OS-re fejlesztők saját bevallásuk szerint általánosságban több pénzhez jutnak a szoftverek eladása után. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy a platformra fejlesztő programozók 13 százaléka több mint 100 ezer dollárt (vagyis több tízmillió forintot) keresett az appokkal.

A felmérést készítő cég szerint mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az üzleti platformon többnyire drágábbak az alkalmazások, emellett a telefonok tulajdonosainak is vastagabb a pénztárcája.

Kérdés, hogy ami jó hír a fejlesztőknek, az jó hír-e nekünk, felhasználóknak.

süti beállítások módosítása