Ha már úgyis tablet-napot tartunk, és a PlayBook bejelentésének egyéves születésnapját üljük, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ma újabb tabletet köszönthetünk: az Amazon webáruház-lánc ezekben a pillanatokban leplezi le Fire nevű androidos tabletjét, ami - akárcsak a PlayBook - 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd.

A két termék bár kvázi egy napon, egy év eltéréssel érkezik, és külsőre mintha egymás ikertestévrei lennének, az eltérő célszegmens és logisztikai, forgalmazói háttér miatt egészen más életutat járhat majd be. A Fire ugyanis nagyon hamar forgalomba kerülhet, az Amazonnak pedig minden eszköze megvan ahhoz, hogy sikeres terméket varázsoljon a tabletből.

Mondjuk tényleg könnyű dolga van az Amazonnak, hiszen nem kell a nulláról felépíteni a platformot, tulajdonképpen a termék is félig-meddig bevezetett, hiszen a Kindle-k már megágyaztak a sikernek, a Fire-t ezért bizonyára viszik majd, mint a cukrot.

Meg a 200 dolláros ára miatt.

A tablet persze egészen más célt szolgál, mint a PlayBook, más a felépítése is, a két termék árát ezért botorság lenne összehasonlítani, ettől függetlenül örömteli hír a Fire érkezése, hiszen ez a termék tényleg megrengetheti az iPad-hegemóniát. Lássuk be, a PlayBook nem erre hivatott, de nem is baj, az Amazon mindenki helyett elintézi a piszkos munkát.

süti beállítások módosítása